Fidanlar çocuklarla büyüyecek

Fidanlar çocuklarla büyüyecek -Kırşehirde valilik ve belediye işbirliğinde başlatılan Fidanım Benimle Büyüsün projesi kapsamında il genelinde 8 bin öğrenciye 8 bin fidan dağıtılıyor -Fidanlarla verilen takip formları ile öğrenci


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehirde valilik ve belediye işbirliğinde başlatılan Fidanım Benimle Büyüsün projesi kapsamında il genelinde 8 bin öğrenciye 8 bin fidan dağıtılıyor.
     Fidan dağıtımı, merkezdeki 24 Aralık Atatürk İlköğretim Okulunda düzenlenen törenle başladı.
     Vali Özdemir Çakacak, törende yaptığı konuşmada, projenin Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında hazırlandığını söyledi.
     Kırşehir Belediyesi ve valiliğe bağlı Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğinde projenin hayata geçirildiğini belirten Çakacak, 8 bin öğrenciye 8 bin fidan dağıtımının gerçekleştirileceğini ifade etti.
     Projeyle çocuklara ağaç sevgisi, yeşilin korunması ve ağaç dikiminin öneminin öğretildiğini anlatan Çakacak, ilk olarak okulun 2 sınıfında fidanları dağıttıklarını kaydetti.
     Öğrencilere fidanlarla takip formu da dağıtıldığını vurgulayan Çakacak, şöyle konuştu:
     Çocuklarımız fidanları ister okul bahçesine, isterse evlerinin bahçelerine dikebilecekler. Takip formuna göre çocuklarımız, fotoğrafıyla fidanlarının büyümesini takip edecekler. Bu sayede, fidanın korunması ve ağaç sevgisinin verilmesinin sağlanacağına inanıyoruz. Temennimiz bütün öğrencilerimize yaygınlaştırmak ve ağaç sevgisini çocuklarımıza aşılamak.
     Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de belediye olarak, okul bahçeleri ve caddelerin ağaçlandırılmasına büyük önem verdiklerini söyledi.
     Milli Eğitim Bakanlığının okul bahçelerini belediyelere açmasıyla ilde aktif bir rol oynadıklarını dile getiren Bahçeci, Çocuklarımız, fidanları okul bahçelerine ve istedikleri yerlere dikebilecekler. Takip etmelerinin kolay olduğu yere dikecekler. Onlarla bu fidanlar da büyüyecek. Büyüyünce de şehrimiz daha yeşil olacak. Bu tür organizasyonlarla şehrimizin yeşil dokusunu daha da artırmaya gayret edeceğiz ifadelerini kullandı.
     Konuşmaların ardından, Vali Çakacak ve Belediye Başkanı Bahçeci, öğrencilerle okul bahçesine fidan dikti. Törene, Kırşehir Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Orman İşletme Müdürü Yaşar Duman, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız / İsmail İçer
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Fidanlar çocuklarla büyüyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER