Fidanları işaret diliyle diktiler

Fidanları işaret diliyle diktiler -Erzurum Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen etkinlikte, işitme engelli öğrenciler, işaret diliyle anlaşarak 900 fidanı toprakla buluşturdu -Emniyet Müdürü Yıldız: "Engel tanımayan, pırıl pırıl gençle


ERZURUM (A.A) - Erzurum Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen etkinlikte, işitme engelli öğrenciler işaret diliyle anlaşarak 900 fidanı toprakla buluşturdu.
     Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünün Paşapınarı mevkisinde organize ettiği ağaç dikim törenine, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, şube müdürleriyle Özel Eğitim Meslek Lisesinden 51 öğrenci katıldı.
     Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri de işitme engelli öğrencilere fidanların nasıl dikildiğini gösterdi.
     Toplum Destekli Polislik üniforması giyen Emniyet Müdürü Yıldız ve beraberindekiler işitme engelli çocuklarla 900 adet çam ve huş fidanlarını dikti.
     Yakutiye ilçesinden çeşitli mahallelerden imam, muhtar, mahalle sakinleri ve işitme engelli öğrencilerle polisin kaynaşması hedeflenen etkinlikle, "Mahalle Polisi Hatıra Ormanı" oluşturuldu.
     Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, modern hayatın en önemli unsurlarından birisinin güvenlik anlayışı olduğunu belirterek, toplumun polisten beklediklerini karşılamakla mükellef olduklarını söyledi.
     Halkla daha fazla bir araya gelmek, gelecek toplumlara bir şeyler bırakabilmek adına kaynaşmaya, dayanışmaya yönelik faaliyetler yaptıklarını anlatan Yıldız, "Ağaç güzellik demek. Biz de gelecek nesillere güzellikler bırakmak istiyoruz. İnsanımızla daha fazla bir araya gelmek istiyoruz. Buraya çam ve huş ağaçlarından diktik" dedi.
     Etkinliğe işitme engelli öğrencilerin katılmasının anlamlı olduğunu vurgulayan Yıldız, "İmamlarımız, okuldan öğrenci arkadaşlarımız da var. Erzurumdan bir kesit burada hazır bulunuyor. Engel tanımayan, pırıl pırıl gençlerimizle fidan diktik. Anlamlı bir etkinlik oldu" diye konuştu.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Fidanları işaret diliyle diktiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER