Forum Çanakkalede 2014 yılında açılıyor

Forum Çanakkalede 2014 yılında açılıyor -Multi Development Türkiye Üst Yöneticisi Belgü: -Önemli bir tarihi geçmişe sahip olan Çanakkale, ülkenin gelişime açık ve kendi ekonomisini üretebilen değerli şehirlerinden birisidir


ÇANAKKALE (A.A) - Multi Development Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Hulusi Belgü, Önemli bir tarihi geçmişe sahip olan Çanakkale, ülkenin gelişime açık ve kendi ekonomisini üretebilen değerli şehirlerinden birisidir dedi.
     Belgü, Kolin Otelde düzenlenen toplantıda, Forum Çanakkalenin 2014 yılında açılmasını planladıklarını belirtti.
     Forum Çanakkalenin ziyaretçilerine 2 katta, 30 bin metre kare kiralanabilir alanda, 100 mağazası ile hizmet vereceğini ifade eden Belgü, şunları kaydetti:
     İstanbul, İzmir, Mersin, Denizli, Trabzon, Aydın, Ankara, Kapadokya ve Kayseri illerinde yer alan 10 Forum Alışveriş Merkezini çatısı altında bulunduran ve 6 yeni proje geliştirmekte olan Multi Development Türkiye, Atatürk Caddesi üzerinde satın aldıkları Mey Fabrikasının arazisi üzerinde Forum Çanakkaleyi kuracak.
     Forum Alışveriş Merkezlerinin en önemli özelliği, gittiği kentle bütünleşmesi. Her Forum Alışveriş Merkezi, bulunduğu kentin ekonomik, kültürel ve sosyal yaşamının bir parçası oluyor. Forum çatısı altında yerli ve yabancı markaları bir araya getirerek, yerel markaların büyümesine olanak tanıyor. Forum Alışveriş Merkezleri aslında bir güç birliği, yerel ile yaptığımız bir ekonomik büyüme işbirliğidir.
     Şirketlerinin Avrupa ve Türkiyede sektör lideri ve en büyük alışveriş merkezi geliştiricisi olduğunu dile getiren Belgü, şöyle devam etti:
     Multinin bu büyüklüğünün nedeni, birlikte kazanma, büyüme stratejisidir. Multi Development Türkiye olarak biz de burada aynı stratejiyi devam ettiriyoruz. Amacımız gittiğimiz her yerde yerel halkla ve yerel girişimciyle el ele büyümek. Biz bu projeyi Çanakkale ve Çanakkaleli için hayata geçiriyoruz. Forum Çanakkalede ulusal ve uluslararası markaların yanı sıra yüzde 70ini Çanakkaleliler ile oluşturacağımız bir marka karmasına ağırlık vererek, yerel girişimcilerin büyümesine destek olmak hedefindeyiz. Forum Çanakkale geniş marka karması ve modern yüzü ile bölge ekonomisine ivme kazandıracak, kente değer katacak ve dahası şehir turizmine katkı sağlayacak bir proje.
     Türkiyedeki alışveriş merkezlerinin performansından çok mutlu olduklarını ifade eden Belgü, şu bilgileri verdi:
     Avrupada şu anda lider olan kurum olarak dönüp baktığımız zaman yatırımlarımızın büyük bölümünü Türkiyeye yönlendirmiş durumdayız. Türkiyedeki ekonomi hakikaten çok ciddi ilerlemiş vaziyette. Bizim 10 tane alış veriş merkezimiz ve 721 bin metre karelik kiralanabilir alanımız var. Ayrıca 4 tane inşaat, 2 tane de geliştirme aşamasında olan alış veriş merkezleri ile birlikte 235 bin metre kare daha kiralanabilir alan geliştireceğiz. Böylece yaklaşık 1 milyon metre karelik kiralanabilir alana çıkmayı hedefliyoruz. Şuanda 1915 tane irili ufaklı mağazamız var. 6 yeni proje ile birlikte bunlara 700 tane daha eklenecek ve 2 bin 615 tane mağaza olacak. Şuanda alışveriş merkezlerinde 25 bin kişi çalışıyor. Tamamlanacak yeni 6 proje ile birlikte 9 bin kişiye daha istihdam sağlanacak ve toplam rakam 34 bin 500 kişiye çıkacak. Multi Development şuana kadar sadece Türkiyeye 3,2 milyar avro yatırım yapmış. Yeni projelerle birlikte 1 milyar avro daha yatırım yapacak. Türkiyedeki toplam yatırım değeri de 4,2 milyar avro olacak. Dönüp baktığınız zaman 2000 krizinde hakikaten 1 milyar avroluk bir borç alma dahi çok büyük dalgalanmalara sebep oluyordu. Şimdi Türkiye ekonomisi o kadar güçlü ki, yurt dışından bir firma geliyor ve 6-7 yılda 4.2 milyar avroluk bir yatırım yapıyor. Bu bir Türk olarak beni gururlandırıyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Forum Çanakkalede 2014 yılında açılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER