Fotokapanlarla yaban kedisini görüntülediler

Fotokapanlarla yaban kedisini görüntülediler -SAÜde görevli akademisyen ve öğrenciler, ormana kurdukları fotokapanlarla yaban hayvanlarını görüntüledi


SAKARYA (A.A) - Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) görevli akademisyen ve öğrenciler, Sakaryada ormana kurdukları fotokapanlarla yaban hayvanlarını görüntüledi.
     SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünde görevli akademisyenlerce Akyazı ilçesindeki ormanlarda biyoçeşitlilik çalışması başlatıldı. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Benan Dinçtürk Botofte tarafından yürütülen ve Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen çalışma kapsamında, ormanlara yerleştirilen 4 fotokapanla Sakaryadaki yabah hayvanları belirleniyor.
     Bir uzman ve 6 lisans öğrencisinin katıldığı çalışmayla bölgede daha önce bilinmeyen yaban kedisinin varlığı tespit edildi. Ayrıca çakal, tilki ve yaban domuzları gibi yaban hayvanlarının fotoğrafları çekildi.
     Botofte, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Sakaryanın fazla zarar görmemiş doğaya sahip olduğunu belirterek, biyoçeşitliliğin belirlenmesi için Akyazı ilçesini seçtiklerini kaydetti.
     Sakaryada hangi etobur veya otobur türlerin yaşadığının halen bilinmediğine dikkati çeken Botofte, şunları bildirdi:
     Öyle ki ülkedeki en büyük geyik türü olan kızılgeyiğin Sakaryada yaşadığı gerçeği nisan ayında E-5 karayolunda bir arabanın bir kızılgeyiğe çarpmasıyla ortaya çıkmıştır. 4 fotokapanla başlattığımız bu ön çalışmada bölgemizde yaşadığı bilinmeyen yaban kedisinin bulunduğunu gösterdik. Ayrıca çakal, tilki ve yaban domuzu gibi türleri de fotoğrafladık. Bundan sonraki çalışmaların sonuçlarını heyecanla bekliyoruz.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Fotokapanlarla yaban kedisini görüntülediler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER