Furkan Doğan Kültür Merkezinin yapımı için

Furkan Doğan Kültür Merkezinin yapımı için protokol imzalandı


KAYSERİ (A.A) - Kocasinan Belediyesi ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) işbirliğiyle Furkan Doğan Kültür Merkezi yapımı için protokol imzalandı.
     Belediye Başkanı Bekir Yıldız, protokol töreninde yaptığı konuşmada, hazırlanan proje çerçevesinde, Uğurevler Mahallesinde 3 bin 236 metrekarelik sosyal tesis alanını insani yardım amaçlı tesis yapmak üzere vakfa tahsis ettiklerini söyledi.
     Yıldız, Burada şehit olan Kayserili evladımız Furkan Doğanın ve hadisenin unutulmaması, dünyada zulüm gören insanların anısının yaşatılması için bir tesis yaptırıyoruz. Projenin içeriğinden çok insanların zihninde yaşaması ve gelecek nesillere aktarılması daha önemlidir. Biz alanı tahsis ettik. Projeyi İHH uygulayarak işletmesini yapacak. Bu güzel işe başlıyoruz, Allah herkesin işini kolaylaştırsın" dedi.
     Projenin ana sponsoru Fuat Türk de Furkan Doğanın şehit olma arzusundan çok etkilenerek projeyi yapmak istediğini belirterek, "Bu tesiste yetişecek gençlere Furkan Doğanı model olarak aşılamak en büyük kazancımız olur" ifadelerini kullandı.
     Konuşmaların ardından, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız ve İHH Genel Sekreteri Yaşar Kutluay, protokol metnini imzaladı. Protokol törene, İHH Kayseri Sorumlusu Şaban Sözduyar da katıldı.
     Furkan Doğan Kültür Merkezi Projesinin 2 yıl içerisinde bitirilmesi planlanıyor.
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Furkan Doğan Kültür Merkezinin yapımı için Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER