Futbol

Futbol -Okul Sporları Liseli Gençler Kız-Erkek Türkiye Şampiyonası yarı final müsabakaları Çorumda yapıldı


ÇORUM (A.A) - Okul Sporları Liseli Gençler Kız-Erkek Futbol Türkiye Şampiyonası yarı final müsabakaları Çorumda yapıldı.
     Okul Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Baki Aygün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Okul Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Şampiyonasının yarı final müsabakalarının, Çorum, Aydın, Yalova ve Gaziantepte oynandığını söyledi.
     Çorumda gerçekleştirilen yarı final müsabakalarında 9u kız, toplam 17 takımın mücadele ettiğini ifade eden Aygün, kız takımlarının 3, erkek takımlarının da 2 grupta yarıştığını belirtti.
     Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı yanındaki 1 ve 2 numaraları sentetik sahalarda oynanan maçlarda, erkeklerde Bursa Cem Sultan Lisesi ile İstanbul Bakırköy Özel Orkunoğlu Akşam Lisesinin finale yükseldiğini dile getiren Aygün, kızlarda ise İzmit Özel Karşıyaka Koleji, Ankara Sincan İbni Sina Anadolu Lisesi ile İstanbul Fatih Atatürk Çağdaş Yaşam Çok Programlı Lisesinin finalde mücadele etmeye hak kazandığını söyledi.
     Aygün, Denizlide gerçekleştirilecek final müsabakalarının ardından şampiyon olacak takımın, Fransada düzenlenecek Dünya Şampiyonasında Türkiyeyi temsil etmeye hak kazanacağını kaydetti.
    
     -Kız futbol takımları rakip tanımadı-
    
     Çorumdaki müsabakalarda finale yükselen kız futbol takımları, tüm maçlarını kazanarak namağlup olarak finale yükseldi.
     Grup maçlarında İzmit Özel Karşıyaka Koleji 19-0, 9-0 ve 6-0, Ankara Sincan İbni Sina Anadolu Lisesi 10-0, 21-0 ve 17-0, İstanbul Fatih Atatürk Çağdaş Yaşam Çok Programlı Lisesi de 8-2, 8-0 ve 8-1lik skorlarla rakiplerini mağlup ederek namağlup finale çıktı.
     2011 yılında Brezilyada düzenlenen Liselerarası Dünya Futbol Şampiyonasında ikinci olan İzmit Özel Karşıyaka Koleji Bayan Futbol Takımı, Çorumdaki yarı final müsabakalarında rakip fileleri 34 kez havalandırarak, hiç gol yemeden finale çıktı. İzmit temsilcisi gibi Ankara Sincan İbni Sina Anadolu Lisesi de rakip fileleri 48 kez havalandırarak gol yemeden finale yükseldi.
    
     Muhabir: Gazi Nogay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER