Gambiyalı işadamları Adıyamanda

Gambiyalı işadamları Adıyamanda -ASGİAD Başkanı Bilgiç: -Bu işadamları ile hem ticaret köprüsü hem de gönül köprüsü kuracağız


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Sanayici ve Genç İşadamları Derneği (ASGİAD) Başkanı Mehmet Fatih Bilgiç, Gambiyalı işadamlarıyla hem ticaret köprüsü hem de gönül köprüsü kuracaklarını söyledi.
     Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından düzenlenen Dünya Ticaret Köprüsü Programı çerçevesinde Adıyamana gelen 4 Gambiyalı işadamı heyeti, Özel İkbal Kolejinde düzenlenen toplantıya katıldı.
     ASGİAD Başkanı Bilgiç yaptığı konuşmada, TUSKONun ticaret köprüsünün her geçen gün arttığını, Afrika ülkelerinin de değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
     Konuk iş adamlarıyla hem ticaret köprüsü hem de gönül köprüsü kuracaklarını belirten Bilgiç, şunları kaydetti:
     Çalışmalarımızın hızlandırılması için bu birlikteliklerimiz artarak devam edecek. Buradaki gayemiz hem ticaret hem de insanımızın sıcaklığını bu insanlara anlatmaktır. Avrupa ülkelerinin yıllardır sömürgesi altında kalan bu insanlara, bizim farklılığımızı göstermemiz gerekiyor. 2 gün boyunca burada misafir edeceğimiz konuklarımız hem incelemede bulunacaklar hem de bizim ufkumuzu açarak dışarıya açılmamızı sağlayacaklar.
     TUSKONun Gambiya temsilcisi Nusret Çelik ise Gambiyanın ekonomisi, coğrafi konumu, ticari imkanları hakkında bilgi verdi.
     Gambiyanın önde gelen iş adamlarından TAF Holdingin Üst Yöneticisi (CEO) Mustafapha Nyie ise konuşmasında, Adıyamandan çok etkilendiğini belirterek, birlikte iş imkanlarının arttırılması gerektiğini söyledi.
     Türkiye-Afrika ticaretinin her geçen gün arttığına işaret eden Nyie, Afrika çok bakir alanlara sahip bir yer. Hepinizi davet ediyorum. Yatırım yapacak çok alanlarımız var dedi.
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Zeynep Yücetaş
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Gambiyalı işadamları Adıyamanda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER