GAÜNde, Çocuk Eğitimi

GAÜNde, Çocuk Eğitimi-Çocuk Edebiyatı konulu panel düzenlendi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN), Çocuk Eğitimi-Çocuk Edebiyatı konulu panel düzenlendi.
     GAÜNden yapılan açıklamaya göre, panel Şehitkamil Kaymakamlığı ve Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Gaziantep Şubesi işbirliğiyle gerçekleştirildi.
     Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, panelin açılışında, küçük yaşta alınan eğitimin insan yaşamında büyük öneme sahip olduğunu belirtti.
     İnsanları diğer varlıklardan ayıran en önemli şeyin bilgi olduğunu, insanın aldığı eğitim ve bilgiyi geliştirdiğini ve bu sürecin mezara kadar devam ettiğini ifade eden Aydın, Çocukluk döneminde bilgi edinme ve öğrenme insan yaşamındaki en önemli faaliyetlerden birisidir. Çünkü o dönem insanın en alıcı dönemidir. Bu nedenle bugünkü panelimiz bizim için önem taşıyor değerlendirmesinde bulundu.
     İLESAM Gaziantep Şube Başkanı Muhittin Arar ise dünyanın en zor ve pahalı işinin eğitim olduğunu vurguladı.
     GAÜN Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Behiye Köksel başkanlığında gerçekleştirilen panelin birinci oturumunda Yrd. Doç. Dr. Behiye Köksel, Çocuk Edebiyatında Halk Şiiri Varlığı, Yrd. Doç. Dr. Zeki Gürel Çocuk Hakları, Dr. Lütfi Şahsuvaroğlu Çocuk Edebiyatında Gelenekten Yararlanma, Yrd. Doç. Dr. Eriman Topbaş ise Çocuk Korkuları ve Peri Masalları konularında sunum yaptı.
     GAÜN Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ergün Hamzadayı başkanlığında gerçekleştirilen panelin ikinci oturumunda ise, Yrd. Doç. Dr. Ergün Hamzadayı, yazar Nazmi Şimşek ve Üzeyir Gündüz ve Doç. Dr. Fatih Başbuğ uzmanlık alanlarıyla ilgili bilgi verdi.
     Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen panele, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Gaziantep
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber GAÜNde, Çocuk Eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER