GAÜNün organ nakli hedefi

GAÜNün organ nakli hedefi -Üniversitede 2009da hizmete giren Organ Nakli Merkezinde bugüne kadar yüz nakil yapıldı -Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun: -Gelecekte uluslararası bir merkez olacağız


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) bünyesinde hizmet veren Organ Nakil Merkezinde 100. organ naklinin gerçekleştirildiği bildirildi.
     GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyede organ nakli konusunda sayısal olarak olmasa da komplikasyonlar bakımından en iyi merkezlerden birisi olduklarını belirtti.
     Nakil konusunda kaliteyi de içerisinde barındıran yükseliş içerisinde olduklarını, dengeli, düzgün, ayakları sağlam basan bir yükseliş trendini yakaladıklarını vurgulayan Coşkun, Gelecekte sadece Gaziantep ve bölgesi için değil, uluslararası bir merkez olacağız. Bundan hiç şüphem yok. Arkadaşlarımızla birlikte bu ahenkli çalışmanın ürünü olarak güzel çalışmalara imza atacağız ifadelerini kullandı.
     Nakil Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Sacid Çoban da, 100. organ nakilini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
     Çoban, son iki ayda da biri kadavradan on üç nakil gerçekleştirdiklerini aktardı.
     Adana Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Nezahat Bingöl de dokuz ilde hizmet verdiklerini, önceleri parmakla gösterilecek kadar az olan nakil merkezlerinin arttığını ifade etti.
     Bingöl, ülke genelinde altmış iki böbrek nakil merkezi bulunduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber GAÜNün organ nakli hedefi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER