Gazeteci Özköse, Suriyedeki esaret günlerini anlattı

Gazeteci Özköse, Suriyedeki esaret günlerini anlattı


KAYSERİ (A.A) - Suriyede 70 gün tutuklu kalan Gazeteci Adem Özköse esaret günlerini Kayserililerle paylaştı.
     Özköse, Merve Koleji konferans salonunda İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı(İHH) Kayseri şubesinin düzenlediği konferansta, Suriye izlenimlerini ve esaret günlerini anlattı.
     Kameraman Hamit Coşkun ile birlikte Suriyeye belgesel çekmek için gittiğini hatırlatan Özköse, Suriyenin İdlib şehrinde kaçırıldıklarını, daha sonra da Esed güçlerine teslim edilmeleriyle zindan günlerinin başladığını belirtti.
     Gözleri kapalı ve elleri kelepçeli bir şekilde helikopterle Şamdaki Kefer Susa Muhaberat Merkezine götürüldüklerini ifade eden Özköse, şunları söyledi:
     Bir kasabada binaların altı hep zindan ve hücrelerle doluydu. Bizi oraya götürdüler. Helikopterden indirilirken, bir asker boynumdan tutup beni yere yapıştırdı ve bacağını kafama bastı. Muhaberat merkezine gidene kadar, araçla o şekilde yolculuk yaptım. Askerler sürekli bize hakaret ve tehdit ediyorlardı. Bir iki gün sorgulandık. Sorguda (sizi hiç bir zaman Türkiyeye vermeyeceğiz) diyorlardı. Bizi istihbaratçı gibi görüyorlardı. Türkiyenin bu kadar ısrarla bizi neden istediklerini soruyorlardı. Kendi halklarına değer vermedikleri için bize önemli gözüyle bakıyorlardı. Biz (Türkiye hangi vatandaşı olursa olsun ister) dedik. Askerler sürekli başımızdaydı. Bize fiziksel işkence yapmadılar. Ruhi bir işkence yaptılar, çünkü ne zaman çıkacağımız belli değildi. Sürekli (senin kim olduğunu biliyoruz, döverek öldüreceğiz) tehdidinde bulunuyorlardı.
     Diğer tutuklulara da çeşitli işkenceler yapıldığını, cezaevinde her sabah işkence sesleri ile uyandığını kaydeden Özköse, tek kişilik hücrelerde 6 kişinin kaldığını, kaçırılan bazı çocukların da orada tutulduğunu söyledi.
     Cezaevindeki ilk hafta uyuyamadığını da anlatan Özköse, Kuran istedim ve ayakta Kuran okuyordum. (Ölürsem ayakta öleceğim) diyordum. Türkiyeye dönüşte çok büyük ilgiyle karşılaştık. Suriyeden özgürlüğüme kavuşmam konusunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.
     Özköse, ayrıca cezaevindeki günlerini kitaplaştıracağını belirtti.
    
     Muhabir: Yemliha Kurt / Tevfik Işık
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Gazeteci Özköse, Suriyedeki esaret günlerini anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER