Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Altınkaya Talası anlattı

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Altınkaya Talası anlattı


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Kay Tv Genel Yayın Yönetmeni Veli Altınkaya, gazeteci gözüyle Talası anlattı.
     Talas Belediyesi tarafından restore ettirilen Yaman Dede Kültür ve Sanat Evinde ayın konuğu olan Altınkaya, ilçenin zengin tarihi ve kültürel eserlerine dikkati çekti.
     Altınkaya, şöyle konuştu:
     Talas, Kayserinin ilçesi, ama geriye doğru 100 yıl öncesine bakıldığında Kayserinin birçok yönden önünde olmuş bir yerleşim alanı. Bu özelliklerinin çok dillendirilmesi gerekir. Özellikle Talasın 1920-1925li yıllara kadar çok zengin bir tarihi var. Zaman zaman bu tarihin daha zenginleştirilerek kitaplaştırılması gerekir. Belediyeler asli görevlerini yerine getirecek ama tarihlerini ve kültürlerini yaşatma ve koruma noktasında da çalışmalarını devam ettirmelidir. Bu noktada Talasın çok zengin tarih ve kültürünün olduğunu biliyoruz. Bu zenginliği ya bu işle uğraşanlar biliyor ya da burada yaşayanlar biliyor. Talas aynı zamanda üniversiteler şehri olması özelliğiyle de çok ciddi dış göç almış. Talasta yapılan ankette yaşayanların yüzde 80e varan kısmı Talasın tarihi ve kültürünü anlatacak kadar bilgiye sahip.
     Altınkaya, Yerel yönetimler malzemeleri hazırlayarak basına ulaştırmalı ve kendi yörelerini çok daha iyi olarak tanıtmalıdır. Bu anlamda Talasta müthiş bir malzeme var. Bu malzemeyi hazırlamak elbette ciddi bir bütçeyle alakalı. Bazen de para bulunuyor ancak bunun için görseller hazırlamak, metin oluşturmak, seslendirmek mümkün olamayabiliyor dedi.
     (ORC-TEV)
<< Önceki Haber Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Altınkaya Talası anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER