Gaziantepteki patlama

Gaziantepteki patlama -Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -Bu ülkenin birliğini ve beraberliğini bozmak isteyenlere asla taviz vermeyeceğiz


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Bu ülkenin birliğini ve beraberliğini bozmak isteyenlere asla taviz vermeyeceğiz dedi.
     Kentin mülki amirleri, siyasi parti temsilcileri, iş adamları, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri ve eğitimcilerden oluşan Gaziantep Kent Konseyi, Teröre Karşı Kenetlenme toplantısında bir araya geldi.
     Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkunun başkanlığını yaptığı toplantıda, hiç kimsenin birlik ve beraberliklerini bozamayacağını ifade etti.
     Güzelbey, Ama şunu da unutmasınlar; burası Antep başka bir yere benzemez. Yeri geldiği zaman Antepli en güzel cevabı verir. Asla teslim olmayız dedi.
     Sorumluluk mevkinde bulunan kişilerin sorumsuz beyanatlarla görev yapan insanları rencide edecek, moral bozacak konuşma ve davranışlardan kaçınılmasını isteyen Güzelbey, şöyle devam etti:
     Bu gün sorumluluk günüdür. Sorumsuz insanların, çalışan insanların moralini bozmaya asla hakkı yoktur. Herkesin şunu bilmesi lazım. Kimse bizim birliğimizi ve beraberliğimizi bozamaz. Ama şunu da unutmasınlar, burası Antep başka bir yere benzemez. Yeri geldiği zaman Antepli en güzel cevabı verir. Asla teslim olmayız. Ben bu vesileyle şunu söylemek istiyorum. Bu olaylar asla bizi yıldırmamalı. Hiç kimse geri adım atmamalı. Restorana gidecekse gitmeli, düğününü yapacaksa yapmalı. Alışveriş merkezine gidecekse gitmeli. İstenilen zaten bu. Şehir resesyona girsin, şehir tembellik etsin ve törenler... Tam tersini yapacağız. 9 Kasımda Gaziantepte çok önemli bir program var. Uluslararası bir program. Sayın Cumhurbaşkanımıza rica ettim, dedim ki, 45 ülkeden gelecek insanlar var. Fakat bu bombalama olayı insanları yıldırabilir. Sayın Cumhurbaşkanım mutlaka gelmenizi istiyorum dedim. Sayın Cumhurbaşkanım da bana söz verdi. Eğer dedi çok büyük bir problem olmasa 9 Kasımda Gaziantepe gelirim dedi.
     Toplantı sonunda bir deklarasyon yayımlandı. Deklarasyona tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları ile milletvekilleri imza attı.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepteki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER