Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Nurdağında kaçak sigara operasyonu


GAZİANTEP (A.A) - Nurdağı ilçesinde, Dur ihtarına uymayıp kaçan araçta 746 paket kaçak sigara ele geçirildi.
     İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolunun Nurdağı mevkisinde H.A. idaresindeki 07 NMY 41 plakalı otomobili durdurmak istedi.
     Ekiplerin, Dur ihtarına uymayıp kaçan otomobilin sürücüsü Osmaniyenin Hasanbeyli ilçesi girişinde durduruldu. Araçta yapılan aramada 746 paket kaçak sigara bulundu.
     Gözaltına alınan sürücü H.A. hakkında yasal işlem yapıldı.
    
     -TÜBİTAK 44. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışması
    
     Özel SANKO Koleji öğrencileri hazırladıkları fizik projeleriyle, TÜBİTAK 44. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında ilk elemeleri geçti.
     SANKOdan yapılan açıklamaya göre, Özel SANKO Koleji öğrencileri, danışman öğretmenleri Şerif Özer, Ahmet Acar ve Gökhan Aslan rehberliğinde 5 farklı fizik projesi hazırladı.
     Öğrenciler, Nevra Erleblebici ve Melike Ecem Erbaş, projeleri ile Toprak Kaynaklı Isı Pompası yardımıyla soğuk ve sıcak günlerde havayı yoğunlaştırarak havadan su elde etme yönetimin uygulanabilirliğini ve verimini anlattı.
     Zekai Egemen Canbolat da Güneş Enerji Stirling projesi ile güneş enerjisinden elektrik üretebilmek için stirling motorunun kullanılabilirliğini gözlemledi ve bu sistemin uygulanabilirliği üzerinde çalıştı.
     Isı Kazanım İstasyonu projelerinde Nihat Furkan Eratılgan ve Muhammet Enes Özsaygılı ise işleyişinde sıcak su kullanan fabrikalarda (tekstil, bulgur ve benzeri) kullanım sonrası kanalizasyona dökülen yüksek ısılı suyun, ısısının termal transferle geri kazanılması ve bu yolla enerji tasarrufu sağlanabileceğini gösterdi.
     Nihat Güneysu ve Syrgak Aker Talantbek adlı öğrenciler de tasarladıkları Vites-Devir - Uyarı-Kontrol Sistemi ile arabalarda otomatik ve programlanabilir sistem geliştirerek yakıt tasarrufu sağladı.
     Kaan Fadıloğlu ve Nuri Çapkur da Kesişen Aynalarda Görüntü Sayısı projeleri ile kesişen aynalardaki görüntü sayısını veren formülün yetersiz olduğunu deneyler ve gözlemlerle ispatlayıp, eksik durumlar için yeni çözümler sundu.
     Yarışmaya katılan ve ilk elemelerden geçen projeler, 25 Martta yapılacak yarı final Mersin sergisinde jürinin vereceği karar sonrası, Ankarada finalde yarışacak.
    
     Muhabir: İzzet Mazı / Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER