Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Fakülteden İlköğretim Okuluna kütüphane desteği-


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından Toplumsal Duyarlılık Projeleri (TDP)kapsamında İlköğretim Okulunda kütüphane açılışı yapıldı.
     Fakülte öğrencileri, Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Taner Sığındı ile birlikte yaptıkları çalışmalar sonucunda 13 Kasım İlköğretim Okuluna kütüphane kurdular.
     Bölüm öğrencilerinin İslahiyede tüm kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret ederek topladıkları 2 bin kitapla, ihtiyaç sahibi olduğunu tespit ettikleri okula kütüphane kurdular.
     Kütüphanenin açılışını Kaymakamı Osman Beyazyıldız, İslahiye İİBF Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe, Belediye Başkanı Malike Uludağ ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Akın Özdemir birlikte yaptı.
    
     -Zirve Üniversitesine ziyaret-
    
     Türkiyenin siyasi ve kültürel yönünü araştırmak üzere çeşitli temaslarda bulunmak için Türkiyeye gelen ABDnin Arizona Eyalet Senatosu ve Temsilciler meclisi üyeleri, Zirve Üniversitesini ziyaret etti.
     Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa ve Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi akademisyenleriyle bir araya gelen ABDliler, Gaziantep ve Türkiye hakkında bilgi aldı.
     Suriyede yaşanılan olayları değerlendiren Yrd. Doç. Dr. İsa Afacan, şöyle konuştu:
     Global düzlem ve bölgesel sebepler Suriyede yaşanılan olayların çıkmaza girmesine neden oluyor. Global düzlemde ana aktörlerin çıkarları söz konusu. Amerika ve Avrupa Esadı istemiyor. Ama müdahalede edemiyor. Bunun en büyük nedenlerinden biri Amerikada seçimin yakın olması.
     Birincil elden bilgi almanın önemli olduğunu, üniversiteyi ve sunduğu imkanları çok beğendiklerini dile getiren Senatör Adam Driggs, Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa ve OSAM ekibine verdiği bilgiler için teşekkür etti.
     İstanbul ve Ankarada da çeşitli temaslarda bulunacak olan ziyaretçilere Rektör Kısa, çeşitli hediyeler verdi.
    
     -Salamura zeytin yapım tekniği eğitimi-
    
     İpek Yolu Kalkınma Ajansının 2012 Yılı destek faaliyeti programı kapsamında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Nizip İlçe Müdürlüğünün Nizip Ziraat Odası ile ortaklaşa yürüttüğü proje, kapsamında çiftçilere eğitim verildi.
     Nizip Ziraat Odası Konferans Salonunda düzenlen ve 3 gün sürecek olan eğitim seminerinde yöre çiftçilerine konu hakkında bilgi veren İzmir Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsünden Yüksek Gıda Mühendisi Şahnur Irmak, bu eğitimdeki amacımız Nizip bölgesinde bulunan zeytinlerin büyük bir bölümü yağlık olarak değerlendirilmesi konusunu ele almak olduğunu söyledi.
     Eğitim programı katılımcıları merak ettikleri konular hakkında sordukları sorular ile devam etti.
     Düzenlenen programa, Nizip Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ramazan Biricik, Ziraat Odası Başkanı Sıdık Durmaz ve çiftçiler katıldı.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu/Zekeriya Şimşek
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER