Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -2B yasasında başvuru süresi uzatıldı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin satışındaki başvuru süresinin 28 Ocak 2013e kadar uzatıldığı bildirildi.
     Defterdarlıktan yapılan açıklamaya göre, orman vasfını yitirmiş arazilerini satışıyla ilgili süreninin 28 Ocak 2013e kadar uzatıldığı belirtilerek, vatandaşların mağdur olmaması için bu süreyi iyi değerlendirmesi gerektiği ifade edildi.
     Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
     Halkımızın bu tarihi fırsattan faydalanabilmeleri için, doğrudan satış hakkından yararlanacakların 28 Ocak 2013 tarihine kadar; tapuları iptal edilen ve iade hakkından yararlanacakların ise 28 Nisan 2014 tarihine kadar ilgili defterdarlık veya mal müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir. Aksi halde kullanıcıların doğrudan satın alma hakları düşecek ve bu kanunla getirilen kolaylıklardan yararlanamayacakları gibi bazı yaptırımlara da maruz kalacaklardır. Ayrıca satın almadan kullanmaya devam edenlerden ecrimisil alınacaktır. Alınacak ecrimisil ise kullanıcılara daha fazla maddi yük getirecektir.
     Kabul edilen kanunla 2B taşınmazlarının satış bedeli taşınmazın rayiç bedelinin yüzde 70i olarak belirlendiği ifade edilen açıklamada, peşin veya taksitle ödeme imkanı getirildiği duyuruldu.
     Satış bedelinin tamamının peşin ödenmesi halinde satış bedelinden yüzde 20, en az yarısının peşin ödenmesi halinde satış bedelinden yüzde 10 indirim uygulanacağı bildirilen açıklamada, Taksitli ödemelerde bedelin; yüzde 10u peşin ödenecek, kalanı belediye ve mücavir alan sınırları içinde en fazla 3 yıl içinde 6 eşit taksitle, belediye ve mücavir alan sınırları dışında ise en fazla 4 yılda 8 eşit taksitte faizsiz olarak ödenebilecektir ifadelerine yer verildi.
     Öte yandan, doğrudan satın alma hakkından yararlanacaklardan başvuru sırasında satış bedelinden mahsup edilmek üzere Gaziantepte olan yerler için 1.000 TL başvuru bedeli alınacağı kaydedildi.
    
     -Ziraat mühendislerinebudama eğitimi veriliyor
    
     Antepfıstığı Araştırma İstasyonu Müdürlüğünce GAP bölgesindeki illerde görev yapan ziraat mühendislerine budama eğitimi veriliyor.
     İstasyon tarafından 3 gün sürecek eğitimlerin ilk gününde, Gaziantep ve çevre illerden gelen 35 ziraat mühendisine budama eğitimi teorik olarak verildi. Uzmanlar tarafından verilen eğitimde ayrıca antepfıstığı, nar, badem, zeytin ve diğer meyve türlerinde budama yöntemleri de anlatıldı.
     İstasyonu Müdürü Selim Arpacı, yaptığı açıklamada, eğitimin faydalı olacağına inandığını söyledi. Eğitimin, GAP Tarımsal Eğitim Yayım Projesi kapsamında ilk kez gerçekleştiğine dikkat çeken Arpacı, eğitime katılan ziraat mühendislerinin görev yaptıkları illerde çiftçilere eğitim vereceklerini dile getirdi.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan-Zerin Özdilek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER