Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Zirve Üniversitesi EBBLde 6. Grupta ilk yarıyı 4 galibiyetle tamamladı


GAZİANTEP (A.A) - Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi (EBBL) 6. Grup takımlarından Zirve Üniversitesi ilk yarıda yaptığı 6 maçtan 4ünü kazandı.
     Antrenör Osman Yağcı yaptığı yazılı açıklamada, tecrübeli ve isim yapmış takımlara karşı genç bir kadro ile mücadele ettiklerini bildirdi.
     Buna karşın hedefledikleri yolda emin adımlarla yürümek istediklerini belirten Yağcı, Sporcularımızın azmi ve çalışkanlığı, yöneticilerimizin desteği ve inancı bizi fazlasıyla motive ediyor ifadesini kullandı.
     Hafta sonu deplasmanda yapacakları Adanaspor maçının önemine işaret eden Yağcı, amaçlarının bu maçı kazanarak yollarına devam etmek olduğunu kaydetti.
     Yağcı, ilk yarıda yaptıkları 6 maçtan 4ünü kazanarak grupta 3üncü sırada bulunduklarını vurguladı.
     Zirve üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa da basketbol takımının kurulduğu günden itibaren başarı grafiği yükseltiğini belirtti.
     Takımın ve teknik heyetin yanlarında olduklarını ifade eden Kısa, şunları kaydetti:
     Üniversite ve sporun bir arada olmasını desteklemeye devam edeceğiz. Bunun güzel bir örneğini basketbol takımımızla gösteriyoruz. Antrenörümüze ve teknik kadromuza güvenimiz tam. Birlikte başladığımız yolda sonunda başarılı olacağımıza inanıyoruz.
     Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu ise üniversite ile büyütmeyi hedefledikleri spor yatırımlarının başında gelen basketbol takımının önemli bir yeri olduğunu bildirdi.
     Genç bir kadrodan oluşan ekibin 2 yıldır güzel başarılara imza attığını ifade eden Nakıboğlu, takımın planlanan hedeflere ulaşacaklarına inandığını kaydetti.
    
     -Otizmli çocukların eğitimi için pilot il önerisi
    
     ABD Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Yardımcısı Stefanie Altman, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serini makamında ziyaret etti.
     İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette, Altman, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün destek verdiği proje çalışmalarında verim aldıklarını belirtti.
     İlerleyen süreçte hayata geçirmeyi planladıkları yeni projeler konusunda Serine bilgi veren Altman, birlikte çalışmaya devam etmek istediklerini kaydetti.
     Son zamanlarda özel gereksinimi olan öğrencilere yönelik projelere ağırlık verdiklerini, Gaziantepin de bu konudaki çalışmalarını yakından takip ettiklerini vurgulayan Altman, otizmli çocukların eğitimlerine yönelik geliştirdikleri bir projenin pilot uygulamasını kentte yapmak istediklerini ifade etti.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Milli Eğitim Müdürü Serin, gerekli incelemenin ardından pilot uygulamanın Gaziantepte yapılmasının mümkün olabileceğini kaydetti.
    
     -Gaziantepteki kar yağışı
    
     Şehitkamil Belediyesi ekipleri, kenti etkisi altına alan kar yağışına müdahale ederek, yollara biriken karları temizledi, tuzlama çalışmaları yaptı.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, vatandaşların ve sürücülerin mağdur olmamaları için kar yağışına anında müdahale ettiklerini belirtti.
     İş makinelerinin ve ekiplerin gece boyunca aralıksız olarak çalıştığını ifade eden Fadıloğlu, şunları kaydetti:
     Kar yağışı için tüm hazırlıklarımız tamam. Özellikle tuz stoklarımızı hallettik. İş makinelerimizin çalışma planlamasını yaptık. Olası bir durum söz konusu olduğunda Büyükşehir Belediyesi ile diğer ilçe belediyelerimizle birlikte hepsini bir havuz yapıp belirli noktalara göndereceğiz. İnşallah bir sorun olmadan yağışları atlatırız.
    
     -Kuklacı müzikali öğrencilerin beğenisine sunuldu
    
     Özel Sanko İlkokulu ve anasınıfı öğrencileri, Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) tarafından sahnelenen Kuklacı müzikalini ilgiyle izledi.
     Ferdi Merterin yazdığı ünlü çocuk romanı Pinokyodan uyarlanan müzikal, Abdülkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda sahnelendi.
     Müziğini Melih Seskırın, koreografisini Tolga Ergenin, dekor ve kostüm tasarımını Alev Tolun yaptığı müzikali, Melih Öztürk yönetti.
     Pinokyo adlı karakterle ona şekil veren kukla ustası Geppetto ve diğer yan karakterler tarafından sevgi, iyilik, kötülük ve yalan gibi kavramların anlatıldığı müzikal oyunu çocuklar ilgiyle izledi.
     Oyun sonunda bir anasınıfı öğrencisi, sanatçılara çiçek verdi.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER