Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -GAMEK, YGSye hazırlanan öğrencilere gezi programı düzenledi


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GAMEK), Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) hazırlanan öğrencilerine yönelik Antakya ve İskenderun gezisi düzenledi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Şehit Üsteğmen Hakan Özcan Gençlik ve Kültür Merkezine devam eden ve YGSye hazırlanan öğrencilere moral vermek amacıyla gezi programı organize edildi. Öğrenciler, gezi kapsamında Antakya ve İskenderunun tarihi ve turistik bölgelerini gezdi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar, öğrencilerin yaşadıkları sınav stresinden uzaklaştırmayı amaçladıklarını belirtti.
     Geziye katılan öğrenciler de Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbeye teşekkür etti.
    
     -Özdemir Erdoğan konseri
    
     Sanatçı Özdemir Erdoğan, Gaziantepte konser verdi.
     Büyükşehir Belediyesinin organizasyonuyla düzenlenen konser, Onat Kutlar Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Konseri izleyenler sanatçının söylediği şarkılara eşlik etti.
     Erdoğan, Gaziantepe uzun yıllar önce geldiğini belirterek, kentin kültür ve sanat anlamında geliştiğine şahit olduğunu ifade etti.
     Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Ağar, konser bitiminde Erdoğana çiçek verdi. Konseri, Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Sülü, Mali İşler Daire Başkanı Rıdvan Turşak, Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Sema Marangoz, Gaziantep Yardım Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Derya Güzelbey ile Irakın Gaziantep Konsolosu Sabah Debbağh da izledi.
    
     -Şoför Tanıtım Kartı projesi
    
     Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından, toplum taşımada görev yapan sürücülere yönelik Şoför Tanıtım Kartı projesi hazırladı.
     Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, çalışma kapsamında zabıtanın verdiği Şoför Tanıtım Kartı olmadan trafikte araç kullanmanın yasaklandığını belirtti. Yalım, projeyle sürücülerin yaptığı trafik ihlallerinin puanla cezalandırılacağını ifade etti.
     Belli bir ceza puanına ulaşanların da uzaklaştırma alacağını aktaran Yalım, İlk olarak tüm otobüs ve dolmuş şoförlerini toplayarak seminer düzenledik.. İhlal yaptıklarında ne gibi cezalar alacaklarını ayrıntılı olarak anlattık. Özellikle şunu iyi bilmelerini istedik; 100 ceza puanında 10 gün, 200 ceza puanı aldıklarında 20 gün, 300 ceza puanında 30 gün ve 400 ceza puanında ise trafikten uzaklaştırılacaklarını belirttik ifadelerini kullandı.
     Söz konusu uygulamanın başlamasıyla toplu taşımada ihlallerde gözle görülür bir düşüşün yaşandığına dikkati çeken Yalım, bin 500 sürücü ve araç sahibine tanıtım kartlarını teslim ettiklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER