Gaziantep Üniversitesi dünya sıralamasında

Gaziantep Üniversitesi dünya sıralamasında


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Dünya Üniversiteleri Webometrics Sıralamasına göre dünyada ilk bin üniversite arasında yer aldı.
     GAÜNden yapılan açıklamaya göre, Harvard, Stanford ve Massachusetts Institute of Technology (MIT) üniversitelerinin ilk üç dereceyi paylaştığı sıralamada, Türkiyeden Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) 396ncı, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) 664üncü, Bilkent Üniversitesi 730uncu ve Boğaziçi Üniversitesi ise 768inci sırada yer aldı.
     Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, saygın ve kabul gören bir bağımsız değerlendirme kuruluşu tarafından yapılan üniversiteler sıralamasında Türkiyedeki üniversiteler arasında 12nci, dünyadaki üniversiteler arasında ise 912nci sırada gösterildiklerini belirtti.
     Mevcut sıralamanın etkililik alt kategorisinde Türkiyedeki üniversiteler arasında 3üncü olduklarını aktaran Coşkun, şunları kaydetti:
     Türkiyede kendini en iyi anlatan, toplumla ve sanayiyle iç içe kol kola yürüyen, bilimsel ve teknolojik araştırma yapıp sonuçlarını en etkin bir biçimde paylaşmaya çalışan bir yapımız var. Bütün bunlar aslında yoğun olarak yaptığımız ve gerçekleştirdiğimiz bilimsel, teknolojik, kültürel ve sosyal içerikli çalışmalarımızın sonuçlarının tescil edilmesinden başka bir şey değil.
     Bilimsel yayın sıralamalarında ilk 5 arasında olmamız, Yenilikçi Üniversiteler Sıralamasındaki yerimiz, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Ancak bunlarla yetinmeyeceğiz, daha da yükselmek için çaba sarf edeceğiz. Hedefimiz ülke içindeki saygın tüm kategorilerde ön sıralarda yer almak, dünyada ise ilk 500 içerisine girmektir.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantep Üniversitesi dünya sıralamasında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER