Gaziler Günü

Gaziler Günü -Gaziler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi


KAYSERİ (A.A) - Gaziler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.
     Vali Şerif Yılmaz, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, gaziler, askerler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı törende, anıta çelenkler konuldu, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.
     Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şube Başkanı Osman Balcı burada yaptığı konuşmada, bütün gazilerin günlerini kutlayarak, şunları kaydetti:
     Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bizler de o vatan uğruna canını ortaya koyup bu yolda hayatını feda edenlere şehit, hayatta kalanlara gazi unvanı veriyoruz. Şehit nurlanmış gazi onurlanmış askerdir. O onurlu askerler sayesinde devletimiz ve milletimiz hür bağımsız yaşamış ve sonsuza kadar öyle kalacaktır. Türkiye bölünmez bütünlüğü için nice şehitler vermeye ve gaziler vermeye daima hazırdır.
     Gaziler günü dolayısıyla daha sonra Garnizon Hava Şehitliği de ziyaret edildi. Vali Yılmaz ve öteki yetkililer, burada ziyaret ettikleri şehit mezarlarında dua okuyup, mezarlara karanfil bıraktılar.
     Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz da şehitlikte yaptığı açıklamada, son günlerde meydana gelen terör olaylarının ardından Gaziler Gününü buruk geçirdiklerini söyledi.
    
     Muhabir: Mesut İnce-Mustafa Önal
     Yayıncı: İsmail İçer

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER