Gedizde makine ve ekipman desteği bilgilendirme

Gedizde makine ve ekipman desteği bilgilendirme toplantısı


KÜTAHYA (A.A) - Gediz ilçesinde, Kırsal Kalkınma Projeleri kapsamında muhtar ve çiftçilere yönelik zirai makine ve ekipman desteği bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Halk Eğitim Merkezindeki toplantıda, zirai makine ve ekipman desteğiyle ilçe çiftçisinin modern tarım ve hayvancılığa geçirilmesinin amaçlandığını söyledi.
     Biçer bağlar makine, çayır biçme makinesi, diskaro, el traktörü, gübre dağıtım makinesi, hububat harman makinesi, çapa makinesi, ilaçlama makinesi, kırkma makinesi, mibzer, pülverizatör, silaj makinesi, süt sağım ünitesi ve soğutma makinesi, yem hazırlama makinesi alımlarında çiftçilere yüzde 50 hibe desteği verildiğini belirten Çorumluoğlu, şöyle konuştu:
     Geçen yıl Gediz çiftçisi makine ve ekipman desteği kapsamında 1 milyon 346 bin 222 liralık alım yaptı. Hibeye esas projeyle yapılan bu alımlarda çiftçilerimize 637 bin 111 lira hibe desteği verildi. Tarım ve hayvancılık sektörünün ihtiyaç duyduğu tarım alet ve makine altyapı güçlendirmesi için bu yılki proje hazırlık çalışmalarımız devam ediyor. Sektörde gelir ve standartların geliştirilmesi, ayrıca tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamayı planlıyoruz.
     Daha sonra, desteklemelerle ilgili sunum yapıldı.
     Toplantıya, Kütahya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Satıcı ile Gediz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Cihan Ulusoy katıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Gedizde makine ve ekipman desteği bilgilendirme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER