Geleneksel TEI Ağaç Bayramı

Geleneksel TEI Ağaç Bayramı -TEI çalışanları Eskişehirde, 6 bin fidan dikti


ESKİŞEHİR (A.A) - TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI) tarafından 6 yıldır düzenlenen, "Ağaç Bayramı" kapsamında, bu yıl 6 bin fidan toprakla buluştu.
     TEI Genel Müdürü Akın Duman, Muttalip Ağaçlandırma Bölgesinde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğünün kendilerine gereken desteği verdiğini belirterek, 2014 yılında TEI için şimdiden ağaçlandırma alanın ayrıldığını kaydetti.
     Bölgenin "boz dağ" olarak anıldığını hatırlatan Duman, "Biz de diyoruz ki neden bu bölgeyi yeşil dağ haline getirmeyelim. Bütün bu çabalarla ileride inşallah bu da olacak" dedi.
     Eskişehir Orman Bölge Müdür Yardımcısı Adnan Diltemiz de Eskişehirin ormanlık alan konusunda zengin bir il olmadığını bildirdi.
     Bozdağ bölgesini komple elden geçirerek, rehabilite edeceklerini anlatan Diltemiz, şöyle konuştu:
     Amacımız burayı yeşil bir çevre haline getirmek. Eskişehirin yüz ölçümünün yaklaşık yüzde 26sı ormanlık alan. Bu oranın normal olması için asgari yüzde 30 seviyelerine gelmesi lazım bu projeyle bunu gerçekleştireceğiz. TEI ile 6 yıldır ağaçlandırma yapıyoruz. Başarı oranı yüzde 100 kuruyan fidanımız yok."
     Konuşmaların ardından TEI çalışanları, aileleriyle fidan dikti.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Geleneksel TEI Ağaç Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER