Gelibolu Yarımadası, ilk ziyaretçi kafilesini ağırladı

Gelibolu Yarımadası, ilk ziyaretçi kafilesini ağırladı -İstanbul Bakırköyden gelen ziyaretçiler tarihi mekan ve şehitlikleri gezdi


ÇANAKKALE (A.A) - Her yıl yaklaşık 2,5 milyona yakın ziyaretçiyi ağırlayan Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkına bu yılın ilk ziyaretçi kafilesi İstanbul Bakırköy ilçesinden geldi.
     Bakırköy Belediyesi tarafından 8 otobüs yaklaşık 400 ziyaretçi Gelibolu Yarımadasındaki şehitlikleri ziyaret etmek için bölgeye geldi. Buradaki ziyaretlerini tamamlayan ve Eceabata gelen kafile ilçede çeşitli incelemelerde bulundu. Bakırköy Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Ruhsan Tezkan da Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuzu makamında ziyaret etti.
     Tezkan ziyaretinde, 2004 yılından bu yana yaklaşık 20 bin vatandaşın şehitlikleri ziyaret ettiğini belirtti. Yerel yönetim olarak birçok yere geziler düzenlediklerini belirten Tezkan, Yaptığımız bu geziler içerisinde bizi en çok duygulandıran ve yaptığımız görevden tek mutluluk duyduğumuz yer Çanakkale. 20 bin kişiyi bu topraklara getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Her seferinde buraları ziyaret ettikten sonra İstanbula farklı duygular içerisinde dönüyoruz. Yerel yönetimlerin mutlaka vatandaşları bu topraklara getirerek ellerinden geleni yapmaları gerekiyor. Gençlerin, yaşlıların yaşamları boyunca en azından Çanakkaleyi bir kere dahi görmelerini çok istiyorum dedi.
     Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz da kutsal toprakların değerini anlatarak, Çanakkale ruhu çok önemli bir ruh. Çanakkale ruhunun bu topluma tekrar aktarılmasında bütün Belediyelerimiz kamu kurumları STKlar ve bütün insanlarımızı geçmişi geleceğe aktarma adına tebrik ediyorum. Bu anlamda 2013 yılın ilk kafilesi olan Bakırköy halkına, Bakırköy Belediye Başkanımıza emeği geçenlere dedeciğim ben geldim dercesine attıkları adımlardan dolayı teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Ziyaretin ardından Tezkan ve Dokuz birbirlerine çeşitli hediyeler sundu.
    
     Muhabir: Bülent Ersöz / Burak Akay
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Gelibolu Yarımadası, ilk ziyaretçi kafilesini ağırladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER