Genç yüzücü, kazanın izlerini silmeye çalışıyor

Genç yüzücü, kazanın izlerini silmeye çalışıyor -Bursada 10 ay önce basketbol oynadığı sırasında smaç yaparken potanın üzerine devrilmesi sonucu felç olan 19 yaşındaki yüzücü Kubilay Yılmaz, iyileşerek yüzme hocası olacağı günü umutla


KOCAELİ (A.A) - Şengül Oymak - Bursada 10 ay önce basketbol oynadığı sırada smaç yaparken potanın üzerine devrilmesi sonucu felç olan 19 yaşındaki Kubilay Yılmaz, Kocaelideki bir hastanede fizik tedavi ve egzersizlere devam ederek yüzme hocası olacağı günün hayalini kuruyor.
     Tedavi gördüğü hastanede AA muhabirine açıklama yapan Yılmaz, Bursadaki kaza sonucunda omuriliğinde zedelenme meydana geldiğini anlatarak, bu nedenle kol ve ayaklarının tutmadığını belirtti.
     Spor yapmayı sevdiğini, sporun çeşitli alanlarıyla yıllarca ilgilendiğini ifade eden Yılmaz, Bursada basketbol maçında smaç bastığı sırada potanın üstüne düştüğünü hatırlattı.
     Söz konusu kazada ölümden döndüğünü vurgulayan Yılmaz, Potanın çürük olması nedeniyle kökünden çıkan pota üstüme düştü. Kazadan sonra 3 ay boyunca Uludağ Üniversitesinde tedavi gördüm. Sonra evde fizyoterapist eşliğinde tedaviye devam ettim. Daha sonra Kocaeline geldik. 1 aydır tedavi görüyorum. Hareketlerim daha çok çoğaldı. Kasılmalarım daha çok azaldı. Oturma dengesi kazanmaya çalışıyorum. Kaslarımın geliştiğini hissediyorum. Kocaelide 3-4 ay daha tedavi görmeyi düşünüyorum diye konuştu.
    
     -Yüzme hocası olacağım dönemde kaza geçirdim-
    
     Yılmaz, basketbol sporuyla kuzeni sayesinde tanıştığını, küçük yaşlardan itibaren düzenli olarak basketbol oynadığını belirterek, o dönemde taraftarı olduğu Galatasarayda oynamayı hayal ettiğini söyledi.
     Bursadaki basketbol takımının dağılmasının ardından yüzmeye yöneldiğine dikkati çeken Yılmaz, Yüzme hocası olacağım dönemde başıma böyle bir kaza geldi. Bursa Büyükşehir Belediyesinde lisanslı yüzücüydüm. Hocalık için belgelerimi tamamlayacaktım ama kısmet olmadı. İyileştikten sonra bakacağım artık. Kazayla ilgili yasal süreç devam ediyor. Lisanslı yüzücüsü olduğum belediyeyle mahkememiz devam ediyor şeklinde konuştu.
     Baba Osman Yılmaz da oğlunun tedavisi için mücadele ettiklerini dile getirerek, Bursadaki tedavinin ardından internette yaptıkları araştırmalar sonucunda oğlunu Kocaeliye getirdiklerini kaydetti.
     Kaza sonrasında Bursa Büyükşehir Belediyesine maddi ve manevi tazminat davası açtıklarını vurgulayan Yılmaz, şunları bildirdi:
     Çürük potayı boyamışlar. Potanın yarısının paslı olduğu fotoğraflarda ve kamera görüntülerinde belli oldu. Maalesef 21 Mayıs 2012de bu tatsız olay başımıza geldi. Oğlum spora çok ilgiliydi, basketboldan sonra lisanlı yüzücü oldu. Tam yüzme hocası olacağı dönemde bu kaza başımıza geldi. İnşallah bu merkezden sonuç alacağız. 1 aydır tedavi görüyor. Oğlumda ilerlemeler oldu.
    
     -Biran önce ayağa kaldırmayı düşünüyoruz-
    
     Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinden Uzman Doktor İmdat Özkul ise Kubilay Yılmazın, kollarında ve bacaklarında kuvvetsizlik şikayetiyle merkeze başvurduğunu aktardı.
     Kubilay Yılmazın, talihsiz bir kaza atlattığını vurgulayan Özkul, Özellikle oturma dengesini kazanmaya yönelik çalışmalarımız oldu. Bisiklet tedavisi, robotik tedavi yapıyoruz. Bu tedavilerle daha iyi gelişme gösterdi. Hem eklem hareketlerinde daha iyi bir duruma geldi hem dengesinde hem kuvvetlerinde daha iyi oldu. Burada birkaç ay daha tedavisi sürecek diye konuştu.
     Hastadaki yaralanma durumuna göre tedavinin de şeklinin değiştiğini belirten Özkul, şunları kaydetti:
     Zamanla tedavideki gelişimlere bağlı olarak yürümeye kadar giden durumlar oluyor. Felçli hastalarda rehabilitasyon süreci çok önemli. Bütün ömürleri boyunca bu tedavilerin devam ettiğini bilmeleri gerekiyor. Moral, egzersiz, fizik tedavi çok önemli. Bu hastalıkların temeli egzersiz. Cihazlarla yardım ediyoruz.
     Fizyoterapist Emsal Servet de Yılmazın kısa zamanda gelişme gösterdiğini anlattı.
     Yılmazın lokomota girdiğini ve bisiklet çalıştığını dile getiren Servet, El uğraşı çalışıyor. Oturma dengesini kazanıyor. Biran önce ayağa kaldırmayı düşünüyoruz. Bisikleti, özellikle yatakta hareket edemeyen, kalkamayan hastalarımızda çok kullanıyoruz. Hem kol için hem de bacak için aparatı var. Hastayı 20 dakika kadar çalıştırıyoruz. Böyle hareket edemeyen hastalarda bisiklet çevirmek, kolları kullanmak çok önemli. Bizim tedavimize de çok katkısı var. Kasları gelişiyor. Hareketleri uyarılıyor. Hasta mutlu oluyor. Merkezimizde felçli hastalar, motomed cihazıyla yattıkları yerden egzersiz yapabiliyor şeklinde konuştu.
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Genç yüzücü, kazanın izlerini silmeye çalışıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER