Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Şevki Akkaya:

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Şevki Akkaya: -Gençlik kampları projesiyle ülkemizin doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyini aynı ortamda buluşturarak, kardeşliği, arkadaşlığı geliştirme düşüncesini ön planda tuttuk (Fotoğraf


OSMANİYE (A.A) - Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Şevki Akkaya, Gençlik kampları projesiyle ülkemizin doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyini aynı ortamda buluşturarak kardeşliği, arkadaşlığı geliştirme düşüncesini ön planda tuttuk dedi.
     Akkaya, Aslantaş Su Sporları Merkezinde incelemelerde bulunarak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demirden merkez hakkında bilgi aldı.
     İncelemelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Akkaya, Aslantaş Su Sporları Merkezinde gençlik kampı yapılmasının planlandığını ve kamp alanının paintball, havuz etkinliği, el sanatları, halk oyunları, ip parkuru, kano, mini golf ve çeşitli spor faaliyetlerinin yapılmasına uygun olduğunu belirtti.
     Akkaya, izcilik kamplarını Milli Eğitim Bakanlığından devraldıklarını, bu nedenle kamplara katılımın artacağını belirtti.
     Sporun dışında gençler için yeni atılımlar yapıldığını vurgulayan Akkaya, 2012 yılında gençlik kapmalarında 20 bin gencin misafir edildiğini ifade etti.
     Gençlik kamplarına önem verdiklerini söyleyen Akkaya, şunları kaydetti:
     Bakanlık olarak merkezde gençlerimiz için neler yapabileceğimiz konusunda çalışmalar yapıyoruz. Bu sene yaklaşık yirmi bin gencimizi gençlik kamplarında misafir ettik. Gelecek senelerde de bu yöndeki çalışmalarımız devam edecek. İlerleyen yıllarda kamplarımızın konseptleri değişecek ve artarak devam edecek. Milli Eğitim Bakanlığı ile yapmış olduğumuz protokolle izcilik kamplarını devraldık. Bu sayede gelecek yıllarda kamplara olan katılımları artırmış olacağız. Gençlik Kampları projesini hayata geçirirken, ülkemizin doğusu, batısını, kuzeyini, güneyini aynı ortamda buluşturarak, kardeşliği, arkadaşlığı geliştirme düşüncesini hep ön planda tuttuk. Bir Trabzonlu ile bir Diyarbakırlı arkadaş olabilmeli, kardeş olabilmeli ve bizler bunun gayretindeyiz.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ / Ömer Yıldız
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Şevki Akkaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER