Gençlik ve Spor Bakanlığından gençlere kamp

Gençlik ve Spor Bakanlığından gençlere kamp fırsatı


SAMSUN (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlere Antalyada 5 yıldızlı otellerde 5 gün boyunca ücretsiz gençlik kampı imkanı sunacak.
     Gençlik ve Spor Bakanlığının kış kampına 17-24 yaş arasında gençler başvurabilecek.
     Samsun Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, kamplara başvuruların 8 Şubata kadar Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine bağlı Gençlik Merkezlerinden yapılacağı bildirildi.
     Kampa katılan gençlerin futbol, basketbol, voleybol, minigolf, tenis, masa tenisi, paintbol, okçuluk gibi sportif aktivitelerin yanı sıra tiyatro ve gezi aktivitelerinden faydalanma fırsatını yakalayacağının belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Gençlik kamplarına katılacak gençler, mutlaka maddi durumu uygun olmayan ve ailesinin imkanları ile tatil yapamayanlar arasından belirlenecektir. İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve okul idareleri ile koordine kurmak suretiyle okuyan gençlere (okullarında başarılı olan gençlere) öncelik verilecektir. Çeşitli kültürel ve sportif yarışmalarda illerinde dereceye giren veya spor dalında başarılı olan faal genç sporcular, engelli gençlerden kendi başına hareket kabiliyeti olanlar, çıraklık eğitim merkezlerinde yetişen ve çeşitli iş yerlerinde çalışan gençler, şehit ve gazi yakını gençler, gençlik merkezi üyesi gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı kurumlarda düşük ücretle çalışanların yakını olan maddi imkanları kısıtlı ve okullarında başarılı gençlere öncelik verilecek. Kamplara katılan gençlerin ulaşım konaklama ve yemek ihtiyaçları Gençlik ve Spor Bakanlığınca karşılanmakta ve gençlerden her hangi bir ücret alınmamaktadır.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Gençlik ve Spor Bakanlığından gençlere kamp Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER