Genel Sekreter Mansızın cenazesi toprağa verildi

Genel Sekreter Mansızın cenazesi toprağa verildi -Geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mansızın cenaze törenine, Milli Eğitim Bakanı Avcı da katıldı


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde geçirdiği kalp krizi sonucu 62 yaşında vefat eden Mustafa Mansızın cenazesi, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcının da katıldığı törenle defnedildi.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, belediye binası önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, öğrencisi olan Mansızın, kentte başarılı çalışmalarda bulunduğunu söyledi.
     Onun, vatanı, milleti ve Eskişehiri çok seven birisi olduğunu belirten Büyükerşen, şöyle konuştu:
     "Mustafa Mansız, dürüst, namuslu, haysiyetine düşkün bir insandı. Onu yakın tarihte üzen şeyler oldu. Basında çıkan iftiraya dayalı bazı yazılar, birtakım soruşturmalar onu yorgun düşürdü. Son günlerde büyük stres altındaydı. Bugün Eskişehirde gördüğünüz yeşillikleri, doğaya ilişkin bütün güzellikleri ona borçluyuz. Mustafa Mansızın hayatı pek çok gence örnek olmalıdır. Kendisini şükranla anıyorum."
     Törende, Mustafa Mansızın eşi Efruze Mansız ve kızı Sıla Yavaş, tabuta sarılarak ağladı.
     Daha sonra cenaze, zabıta memurları tarafından Reşadiye Camisi bahçesine götürüldü.
     Burada öğle vakti kılınan cenaze namazına, ailesi, yakınları, Avcı ve Büyükerşenin yanı sıra Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, CHP Eskişehir milletvekilleri Süheyl Batum ve Kazım Kurt, 1inci Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Eskişehir Spor Kulübü Başkanı Halil Ünal, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, iş adamları, bürokratlar, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
     Cenaze, namazın ardından Asri Mezarlıkta toprağa verildi.
    
     -Mustafa Mansız-
    
     Burdurda 1951 yılında doğan Mustafa Mansız, Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinden mezun oldu.
     Eskişehir Belediyesinde 1973te göreve başlayan Mansız, uzun yıllar Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı görevini yürüttükten sonra 2011in mart ayında Genel Sekreterliğe getirildi.
     Mansız, evli, iki çocuk ve bir torun sahibiydi.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş - Fatih Doğan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Genel Sekreter Mansızın cenazesi toprağa verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER