Genelkurmay Başkanlığından Kahraman Gaziye ziyaret

Genelkurmay Başkanlığından Kahraman Gaziye ziyaret -Şırnakın Beytüşşebap ilçesi kırsalında 29 Ekimde mayına basarak sol bacağını kaybeden Komando Başçavuş Polat Katrancıyı, Genelkurmay Başkanlığı adına Tuğgeneral Necdet Tuna ziyar


BİLECİK (A.A) - Şırnakın Beytüşşebap ilçesi kırsalında 29 Ekimde mayına basarak sol bacağını kaybeden Komando Başçavuş Polat Katrancıyı, Genelkurmay Başkanlığı adına Tuğgeneral Necdet Tuna ziyaret etti.
     Tuğgeneral Tuna, Gazi Piyade Başçavuş Polat Katrancıyı Bilecikin Bozüyük ilçesindeki baba ocağında ziyaret etti. Tuğgeneral Tunayı evin girişinde Katrancının eşi Öznur Katrancı karşıladı. Daha sonra Tuna ve beraberindeki Bilecik İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ertan Yıldız, Bozüyük İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Süleyman Can, gazi Katrancının bulunduğu odaya geldi.
     Olay gününü anlatan Katrancı, aldıkları görev üzerine Beytüşşebapın bir kaç kilometre batısındaki Sineklimeydan mevkisindeki kum tepede konuşlandıklarını belirterek, personeli yerine yerleştirdiklerini kaydetti.
     Gözetleme ve istirahat postalarını ayırdıklarını ifade eden Katrancı, şöyle konuştu:
     Öğlene kadar bölgede istirahat ettikten sonra öğlen görevimizin başına geçtik. Makineli tüfek mevzim görüş alanımın dışındaydı, mevzileri kontrol etmek için bölgeye hareket etmiştim ki; kendimi havada buldum. Durumu o an kabullendim. Uzuv kontrolü yaptım hemen. Sol ayağımı kucağımda buldum. Etraftaki personelimizin paniklediğini fark edince sakin olmaları için telkinde bulundum. Diğer komutanlarım beni bölgeden çekip mevzilerin başına geçti. Helikopter gelene kadar bekledim. Kısa sürede geldi. Beni aldı ve askeri hastaneye sevk etti. Doktorlarımız çok ilgili. Perşembe günü GATAdaki tedavim devam edecek. Daha sonra rehabilitasyon tedavime başlayacağım. Daha sonra protezim takılacak, bunun ardından görevimin başına geri dönmek için elimden geleni yapacağım. Mavi bereme kavuşunca tekrar görevimin başında olmak istiyorum. 100 metre rekorunu kıran tek bacaklı atlet varsa, dağlara tırmanan tek bacaklı bir başçavuş da olacaktır. Canımı bu vatanda buldum, bu vatan için her şeyi yapmaya devam edeceğim.
     Tuğgeneral Tuna da, Katrancının bir an önce sağlığına kavuşması için her şeyi yapacaklarını bildirdi.
     Katrancının gösterdiği soğukkanlılık ve metanetin takdire şayan olduğunu anlatan Tuna, Bu büyük bir eğitimden geçmeyi gerektiriyor. O eğitimi almış olmanın, bunu içgüdüsel hale getirmiş olman önemli. Hem hayatta kalman hem de diğer personelinin emir komuta zincirinin devamı takdire şayan. Genelkurmay Başkanımızı da duygulandıran aldığın eğitimi başarıyla göstermiş olmandır. Tebrik ediyorum. Genelkurmay Başkanımızın iyi dileklerini getirdim diye konuştu.
     Tuna, Katrancının rehabilitasyonla ilgili ihtiyaç duyduğu her ne varsa onların mutlaka planlı şekilde yerine getirileceğini vurgulayarak, Bizler her zaman yanındayız. Sayın Genelkurmay Başkanımızın emriyle seni ziyaret etmiş olmaktan ve sahip olduğun ruh ile asaletini görmekten mutlu oldum dedi.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Genelkurmay Başkanlığından Kahraman Gaziye ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER