GESİAD Bangladeşlilerle tanıtım toplantısı yaptı

GESİAD Bangladeşlilerle tanıtım toplantısı yaptı


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) Bangladeşten gelen misafirleriyle ülke tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.
     ANFED ve TUSKON üyesi olan GESİAD, Bangladeşten gelen işadamlarıyla birlikte Türkiye-Bangladeş Sanayi Odası Başkanı Fikret Çiçeki misafir etti.
     Yılda ortalama yüzde 7 büyüyen, 170 milyon nüfuslu Bangladeşte yapılacak yatırımların çok faydalı olacağını belirten Fikret Çiçek, Kayserili işadamlarının inşaattan gıdaya birçok sektörde yatırım yapabileceğini vurguladı.
     GESİAD Dernek binasında gerçekleştirilen Bangladeş Ülke Tanıtım Toplantısında Bangladeşteki fırsatlar ve yatırım imanlarından bahseden Çiçek, Satın alma gücü hızlı artan bir Bangladeş var. Bunun yanında ülkenin genelinde işçilik ücretleri düşük. Örneğin bir tekstil fabrikasında çalışan vasıfsız bir işçi aylık olarak ortalama 50 ila 70 dolar arasın da maaş almaktadır. İşçilerin geneli yemeğini evden getirmekte ve sigortaları da yoktur. İşsizlik oranı yüzde 35ler seviyesindedir ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Mustafa Önal
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber GESİAD Bangladeşlilerle tanıtım toplantısı yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER