Geyiklerin soy ağacı takip ediliyor

Geyiklerin soy ağacı takip ediliyor -Kunduz Geyik Üretme İstasyonunda yetiştirilen geyiklere, soy ağacının takibi için kulak küpesi takılıyor


SAMSUN (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Samsun Şube Müdürü Murat Demir, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğüne bağlı Vezirköprü ilçesindeki Kunduz Geyik Üretme İstasyonunda yetiştirilen geyiklere soy ağacının takibi için kulak küpesi takıldığını belirtti.
     Murat Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kunduz Geyik Üretme İstasyonunun 1984 yılında Atatürk Orman Çiftliğinden getirilen 1 erkek ve 1 dişi geyik ile üretime başladığını söyledi.
     Üretim çiftliğinin 28 yıl önce 7 hektar olan alan sahasının 84 hektara çıkarıldığını belirten Demir, İstasyonumuzda 28 yılda 5 ergin erkek geyik, 18 ergin dişi geyik, bir yaş üstünde 6 geyik ve 6 geyikte bir yaşın altında olmak üzere toplam 35 geyiğimiz bulunuyor. Ayrıca doğaya da saldığımız 6 geyiğimiz bulunuyor. Bu geyiklerimizin soy ağacının takip edilmesi amacıyla geçen yıl başladığımız küpeleme çalışmasını sürdürüyoruz. 9 erkek geyiği yakalayamadığımız için 6 geyikte yavru olduğu için daha küpelenemedi. Amacımız doğaya saldığımız geyiklerin gelecekte kolayca soy ağacına ulaşmaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: İlyas Gün / Mehmet Kumcağız
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Geyiklerin soy ağacı takip ediliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER