Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker:

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker: Bir okula, öğretmene ve öğrencilere bombalarla saldırmanın meşru gerekçesi olamaz. Dünyanın hiç bir yerinde hiç kimse bunu kabul etmez -Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan Kürt vatandaşlarımız


DİYARBAKIR (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, önceki gün Diyarbakırda bir liseye yapılan saldırı ile ilgili olarak, Bir okula, öğretmene ve öğrencilere bombalarla saldırmanın meşru gerekçesi olamaz. Dünyanın hiç bir yerinde hiç kimse bunu kabul etmez dedi.
     Çeşitli açılışlara katılmak üzere Silvana gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, gazetecilerin önceki gün Şehitlik Lisesine ses bombası ve molotofkokteyli atılması sonucu 4 aylık hamile öğretmen Gülay Binay ve Yusuf Karataş ile 12. sınıf öğrencisi Necat Oruçun yaralandığı saldırıya ilişkin sorularını yanıtladı.
     Terör örgütünün ölü sevici olduğunu, ölümden beslendiğini belirten Bakan Eker, Daha çok insan ölsün istiyorlar. Bunun için o çocukları bile bile ölüme gönderiyorlar. Terör örgütünü de, okullara, öğretmenlere ve çocuklara yapılan saldırıları da lanetliyoruz diye konuştu.
    
     -Öldürdüğü insanın kim olduğunun hiç bir önemi yok
    
     Bakan Eker, terör örgütüne inat teşvik politikaları ve destek uygulamalarıyla bölgenin kalkınmasına bütün güçleriyle devam edeceklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:
     Onların bu eylemlerle bizlere engel olmasına fırsat vermeyeceğiz. Terör örgütü ölümden ve kandan besleniyor, daha çok kan dökülmesi, daha çok acı yaşanmasını istiyor. Onun yaratacağı kin ve nefretten bir şey umuyor. Hadise bu... gözü dönmüş. Önüne geçiyor müdür muavini Öldüreceksin dur, yapma diyor. Hiç dinlemiyor. Öldürdüğü insanın kim olduğunun hiç bir önemi yok. Türk olmuş, Kürt olmuş hiç umurunda değil. Öldürdükleri bu toprakların çocukları, Diyarbakırlı çocukları öldürüyor. O çocukların çoğu Kürt onları öldürmeye geliyor. Bunun mantığı yok, terör bu. Bir örgüt var, o örgütün politik çıkarları var. Kürtlerin özgürlüğü, Kürtlerin hakları meselesi değil. Örgütün yöneticilerinin politik çıkarından başka şey değil. Örgütün derdi, Kürtlerin daha çok özgür olması, daha iyi Kürtçe konuşulması, Kürt kültürünün yaşatılması değil. Onları dertleri örgütün politik çıkarlarıdır.
    
     -Vatandaşlarımız bu saldırıları kınıyor ve lanetliyor
    
     Eker, bütün meseleleri demokratikleşme ve sivilleşme yoluyla çözme yolunda önemli adımlar atıklarını ve bu adımları atmaya devam edeceklerini söyledi.
     Hanginiz 5-10 yıl önce Türkiyede devletin okullarında Kürtçe ders okutulacağına inanırdı diyen Eker, şöyle devam etti:
     Milli Eğitim Bakanlığının okullarında başladı. Diyarbakırda 4 bine yakın öğrenci başvurdu, öğreniyor. Okullarda Kürtçe ders olarak okutuluyor. Örgüt yöneticileri, olmadıkları ve hak etmedikleri halde kendilerini Kürtlerin temsilcisi olarak gösteriyor. Ölümle, bombayla, mayınla saldırmayla bir şey elde edeceklerini düşünüyorlar. Ama biz onlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan Kürt vatandaşlarımız bu saldırıların gerçekte insanlık suçu olduğunu biliyor. Belki bir kısmı baskı, şantaj altında olduğu için kendisine bir zarar gelmesinden korktuğu için bugün sesini yeteri kadar yükseltemiyor. Bütün vatandaşlarımız bu saldırıları nefretle kınıyor ve lanetliyor. Hiç bir gerekçesi olamaz. Bir okula, öğretmene ve öğrencilere bombalarla saldırmanın hiç bir meşru gerekçesi olamaz. Yok böyle bir şey. Dünyanın hiç bir yerinde hiç kimse bunu kabul etmez. Bu bir insanlık suçu. İçeride bulunan masum öğrenciler ve öğretmenler. Okullara saldırmak insanlık suçu.
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın-Şaban Yılmaz
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER