Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Güven: -Doğal afetlerden zarar gören çiftçilerle ilgili başlatılan hasar tespit çalışmaları devam ediyor


SAMSUN (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Alaçam, Ayvacık, Bafra, Canik, Çarşamba, İlkadım, Ladik, Salıpazarı, Terme, Yakakent ve Atakum ilçelerinde sel-su baskını, aşırı yağış, dolu, fırtına, hortum, heyelan şeklinde yaşanan doğal afetlerden dolayı ürünleri, ekilişleri, tarımsal tesisleri, hayvan varlıkları ve seraları zarar gören çiftçilerle ilgili başlatılan hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
     Güven, yaptığı yazılı açıklamada, 3-9 Temmuz 2012 ve 8-9 Ağustos 2012 tarihlerinde Samsuna bağlı 11 ilçede yaşanan doğal afetlerin tarımsal alanlarda değişik şekillerde ve oranlarda zarar meydana getirdiğini hatırlattı.
     Temmuz ayında cereyan eden doğal afetler nedeniyle, ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerince başlatılan hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını, düzenlenen Hasar Tespit Bilgi Formlarının Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına sunulduğunu ifade eden Güven, ağustos ayında meydana gelen doğal afetlerle ilgili tespit çalışmalarının ise halen devam ettiğini vurguladı.
     Güven, doğal afetler nedeniyle yapılan ihbar başvurularının süratle değerlendirilerek sonuçlandırıldığını belirterek, şunları kaydetti:
     28 Ağustos 2012 tarihli ve 28395 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 2012/3570 sayılı Bakanlar Kurulu kararına göre, çeşitli afetler nedeniyle zarar gören gerçek veya tüzel kişi üreticilerin TC. Ziraat Bankası AŞ. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredi borçlarının ertelenmesi ile alakalı çalışmalar başlatıldı. Hasar tespit durumları tespit edilen ve 31.07.2012 tarihli ve 2012/3570 sayılı Kararnamenin Eki Karardaki şartları taşıyan gerçek veya tüzel kişi üreticilerin düşük faizli kredi borçlarının ertelenmesine esas müracaatlar 28 Eylül 2012 tarihine kadar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ile TC. Ziraat Bankası AŞ. Şubeleri ve Tarım Kredi Kooperatifleri Müdürlüklerine dilekçe vermek suretiyle yapılacak. Çalışmalar 12 Ekim 2012 tarihi itibarıyla tamamlanmış olacak.
    
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER