Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bayram: -"Bartının fındıkta, çilekte olduğu gibi organik kivi üretiminde önemli bir merkez olabileceğine inanıyoruz"


BARTIN (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsettar Bayram, Bartının fındıkta, çilekte olduğu gibi organik kivi üretiminde de önemli bir merkez olabileceğine inandığını bildirdi.
     Bayram, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, ilin eşsiz coğrafyası, florası ve faunasıyla bölgesinde çok önemli bir organik tarım potansiyeline sahip olduğunu belirtti.
     İlde 2009 yılından bu yana uygulanan, örgütlü çiftçi modeli ile sürdürülebilir organik ahududu ve böğürtlen projesi kapsamında, merkez ve Ulus ilçelerine bağlı köylerde 33 çiftçinin arazisinde 35 dekar alanda organik ahududu ve böğürtlen yetiştiriciliği yapıldığını ifade eden Bayram, şunları kaydetti:
     "İlimizde organik tarımın ürün çeşitliliğinin arttırılması ve yaygınlaştırması amacıyla, bu yıl toplam 14 dekar alanda organik kivi bahçeleri tesis edilecektir. Bu kapsamda 700 adet tüplü kivi fidanı dağıtımı gerçekleştireceğiz. Projemiz, organik tarımı bir yaşam felsefesi olarak algılayabilen üreticilerimizle Güzelcehisar, Kocareis ve Uzunöz köylerimizde uygulanacaktır. 5 yıl öncesinde hiç organik tarım deneyimine sahip olmayan Bartın çiftçisi, bugün 50 dekar alanda organik tarım yapar hale geldi. Bartının fındıkta, çilekte olduğu gibi organik kivi üretiminde de önemli bir merkez olabileceğine inanıyoruz. Zira hayal kurmadan yola koyulursak hayallerimizin ötesindeki hedeflerimize ulaşamayız."
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER