Gıda üreticilerine yönelik bilgilendirme toplantısı

Gıda üreticilerine yönelik bilgilendirme toplantısı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, gıda işletmeleriyle ilgili yürürlükteki yönetmelik hakkında ilde faaliyet gösteren et ve süt üreticilerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.
     Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğündeki toplantıda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Avrupa Birliğine (AB) uyum çerçevesinde bazı düzenlemelere imza attığını, bu doğrultuda yönetmelikler oluşturulduğunu bildirerek, bu sürece ayak uyduranların güçlenip ürünlerde kaliteyi artıracağını söyledi.
     İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap da işletmecilerin yönetmeliklere uyması gerektiğine dikkati çekerek, halk sağlığı konusunda kesinlikle taviz vermeyeceklerini anlattı.
     Yönetmeliğin 8 aydır yürürlükte olduğunu, ancak firmaların bu konuda harekete geçmediğini savunan Arap, şöyle konuştu:
     İşlerini doğru yapanlar, denetimlerden sıkıntı duymasın. Rahatsız olanlar, işini doğru yapmayanlar olsun. Halkın sağlığını korurken doğru çalışanların da hakkını korumak istiyoruz. Hayvansal ürünler konusunda Türkiyenin kalbi sayılan ilimizde yönetmelikten habersiz pek çok işletme var. Durumun aciliyetini bildiğimiz için bu toplantıyı düzenledik. Yapılacak çok iş var ama süre kısıtlı. Diğer illerde çalışmalar çoktan başladı. İstişare toplantılarını bir an önce yapmamız gerek.
     Ziraat Yüksek Mühendisi Aysan Soylunun sunumuyla sona eren toplantıya, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKKDK) İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu ve üreticiler katıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Gıda üreticilerine yönelik bilgilendirme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER