Giresunda Ahilik Haftası kutlamaları

Giresunda Ahilik Haftası kutlamaları -Beyler ve Dervişler konulu tiyatro gösterisi gerçekleştirildi


GİRESUN (A.A) - Giresunda, Ahilik Haftası kutlamaları programı kapsamında Beyler ve Dervişler konulu tiyatro gösterisi gerçekleştirildi.
     Giresun Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen gösteride, Osmanlı dönemi öncesinde Orta ve Doğu Karadenizin iskan edilmesinde rol oynayan Emir Süleyman Bey ve Giresun tarihinin önemli kişilerinden Ahi Mesut, Şeyh Oruçbey, Yakup Halife ve Şeyh Mustafa canlandırıldı.
     Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, gösterinin ardından yaptığı konuşmada, tarihi ifadelerin tiyatroyla sergilenmesinin o günlerin yadı bakımından oldukça önemli olduğunu söyledi.
     Ahilik Haftası dolayısıyla böyle bir programı gerçekleştirenlerin yüzlerinin her zaman gülmesini istediğini dile getiren Şahin, şunları kaydetti:
     Bu programda emeği geçen herkesin itibarı yüksek olsun. Bu vesileyle burada bu tiyatro sunumunun senaryosunu yazan Mehmet Fatsaya ve buranın hazırlanmasında yönetmen olarak görev yapan Zekai Dalkayaya, tiyatroyu sergileyen din görevlilerimize, öğretmenlerimize teşekkürü bir borç biliyorum.
     Konuşmanın ardından Vali Şahin, Giresunda yılın ahisi seçilen fırıncı esnafı Hüsamettin Paylana plaket takdim etti.
     Programa, Giresun vali yardımcısı Fethi Yorulmaz, İl Müftüsü Necati Akkuş, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Giresunda Ahilik Haftası kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER