Giresunda sürücülere kavşak eğitimi

Giresunda sürücülere kavşak eğitimi -Yağlıdere ilçesine ilk kez yapılan kavşak ve trafik ışıklarına alışamayan sürücüler kavşağı kullanmayarak kazalara sebebiyet verince, polis ceza kesmek yerine eğitim vermeye başladı (Fo


GİRESUN (A.A) - Aytekin Özdemir - Gültekin Yetgin- Yağlıdere ilçesine ilk kez yapılan kavşak ve trafik ışıklarına alışamayan sürücüler kavşağı kullanmayıp kazalara sebebiyet verince, polis ceza kesmek yerine eğitim vermeye başladı.
     İlçe Emniyet Amiri Turgay Cengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan denetim ve uygulamalarda ilçe girişinde yeni yapılan kavşağa alışamayan sürücülerin kazaya sebebiyet verdiğini tespit ettiklerini söyledi.
     Yeni yapılan kavşakla ilçeye giriş çıkışın yeniden düzenlendiğini anlatan Cengiz, şöyle konuştu:
     Kavşak ve trafik ışıkları yapılalı daha bir ay olmadı ancak burada 4 kez trafik kazası oldu. Vatandaşlar kavşağa alışamadı. Biz de sürücüleri eski alışkanlıklarından kurtarmak amacıyla uygulamalı trafik eğitimi yapmaya karar verdik. Bunun için Kaymakam Osman Aydoğanla görüştük ve vatandaşlar alışana kadar ceza yazmayalım, trafik ekiplerimiz orada uygulama yapsın, eğitim versin, bu şekilde şoförlerimizin yeni kavşak ile trafik ışıklarına alışması sağlasın dedik. Kaymakam Aydoğon da uygun gördü ve uygulamalı eğitime başladık. Her gün bir veya iki saat, bir ay süreyle bu eğitimi yapmayı düşünüyoruz.
    
     -Kazaların tek nedeni eski alışkanlık-
    
     Cengiz, ilçeye giriş çıkışlarda kavşak yapımdan önce kaza yaşanmadığını ve kazaların kavşağın yapılmasından sonra meydana gelmeye başladığını ifade ederek, Kazaların yeni yapılan kavşak ve trafik levhalarıyla hiçbir alakası yok. Hatta şu anda o bölge eskisinden daha iyi bir hal aldı. Kazaların nedeni eski alışkanlık. İlçeden kavşağı kullanmayarak çıkış yapan sürücü ilçeye giriş yapan sürücüyle çarpışıyor. Biz bunu cezayla değil eğitimle aşmayı düşünüyoruz dedi.
     İlçede dolmuş şoförlüğü yapan Özay Temel ise dolmuş şoförleri olarak uygulamadan çok memnun olduklarını dile getirerek, Burası daha önceden birçok kazaya neden oldu. Biz de bu durumdan rahatsızdık. Sonuçta can taşıyoruz, bir seferde 14-15 kişi taşıdığımız oluyor. En azından kazaların önüne geçilmiş olur. Çok iyi bir uygulama biz memnunuz diye konuştu.
    
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Giresunda sürücülere kavşak eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER