Girişimci adaylarına eğitim fırsatı

Girişimci adaylarına eğitim fırsatı


ADANA (A.A) - Adana Kadın Girişimcileri Derneği, girişimci adayları için eğitim programı düzenleyecek.
     Dernek Başkanı Şebnem Akalın, yaptığı açıklamada, Adana Valiliği Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırladıkları "Girişimcilik Akademisi" projesiyle KOSGEB işbirliğinde işsizlere girişimcilik eğitimi verileceğini bildirdi.
     Eğitim programına çoğunluğu kadınlardan oluşan 60 kişinin kabul edileceğini ifade eden Akalın, şu bilgileri verdi:
     "Proje kapsamında 18-40 yaş arası girişimci adaylarına 2 ay süreyle dış ticaret eğitimi verilecek. Daha sonra katılımcılar 2 ay süreyle uygulamalı girişimcilik eğitimine tabi tutulacak. Eğitim programı sonunda sertifika alarak iş kurmak isteyen girişimciler, projeleri kabul edilmesi halinde 30 bin lira hibe almaya, ayrıca işlerini kurduktan sonra ilk yıl sonunda 3 yıl vadeli ve faizsiz 70 bin lira kredi almaya hak kazanacak. Özellikle kadın girişimcilerin iş hayatına atılması için bu tür projelerle destek olmaya çalışıyoruz. Projeyi hayata geçirmemizde desteklerinden dolayı Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcana teşekkür ediyoruz."
     Proje Koordinatörü Dürdane Özşen de eğitime katılmak isteyenlerin 14 Nisana kadar Yüreğir ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy Kültür Evine veya Seyhan ilçesindeki Çınarlı Mahallesinde bulunan dernek merkezine başvuruda bulunabileceklerini belirtti.
     Özşen, başvurular ve mülakatların tamamlanmasının ardından eğitim çalışmalarının nisan ayı sonunda başlayacağını kaydetti.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Girişimci adaylarına eğitim fırsatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER