Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı:

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı: Sıkıntıda olan çiftçilerimizin borçları 1 yıl ertelenmeli ve çiftçiye yem ile mazot desteği verilmeli


KOCAELİ (A.A) - Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı sıkıntıda olan çiftçilerin borçlarının 1 yıl ertelenmesi ve çiftçiye yem ile mazot desteği verilmesi gerektiğini bildirdi.
     Çanakçı, bir restoranda köy muhtarları ve besicilere yönelik düzenlenen toplantıda, çiftçilik ve besicilik şartlarının ağırlaştığını öne sürdü.
     Çiftçilerin emeğinin karşılığını alamadığını ifade eden Çanakçı, maliyet artarken et ve süt fiyatlarının artmadığını savundu.
     Et ve hayvan ithalatının durdurulması gerektiğini belirten Çanakçı, şöyle konuştu:
     Sıkıntıda olan çiftçilerimizin borçları 1 yıl ertelenmeli ve çiftçiye yem ile mazot desteği verilmeli. Bunun yanında kırsal kalkınma yatırımları desteklenme fonu artırılmalıdır. 2012 yılında ekipman alımı müracaatına başvurulduğu halde Gölcükte kimse yararlanmamıştır.
     Gölcük Köyleri Derneği Başkanı Muhtar Mehmet Sertoğlu da çiftçilerin devletten destek görmediğini bildirdi.
     Gölcük Ziraat Odası önderliğinde ilçede kurulan köylü pazarına destek verilmesi gerektiğini ifade eden Sertoğlu, dışarıdan ilçeye satıcı girmesinin engellenmesi gerektiğini söyledi.
    
     Muhabir: Fahri Haner
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER