Göreleye yapılması planlanan Katı Atık Bertaraf

Göreleye yapılması planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi -Giresun Belediye Başkanı Aksu: -Çavuşlu bölgesine yapılacak olan tesis Türkiyenin AB standartlarında 3 çevreci tesisinden bir tanesi olacak


GİRESUN (A.A) - Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Çavuşlu bölgesine yapılacak Katı Atık Bertaraf Tesisinin AB standartlarında Türkiyenin 3 çevreci tesisinden bir tanesi olacağını bildirdi.
     Başkan Aksu, yaptığı yazılı açıklamada, denize ve dereye dökülen çöplerin en büyük çevre katliamı olduğunu, yapılacak olan tesisle Giresunun katı atık sorunun çözüleceğini belirtti.
     Giresundaki tüm belediyelerin çöp sorununun çözülmesi konusunda aynı şekilde düşünüp aynı şekilde hareket etmeleri gerektiğini ifade eden Aksu, şunları kaydetti:
     Buraya yapılacak olan tesisin proje ihalesi yapılmıştır. Bundan dönüş yoktur. Ben bu konuda bizi eleştirenleri önce uygulanacak olan projeyi incelemeye davet ediyorum. Uygulanacak olan projeye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile üniversiteler tarafından Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED)Raporu verildi. Çavuşlu bölgesine yapılacak olan tesis Türkiyenin AB standartlarında 3 çevreci tesisinden bir tanesi olacak. Bu kesinlikle bir vahşi depolama değildir. Bu bir bertaraf tesisi projesidir. Bu şehri seven herkes bu projeye sahip çıkmalıdır.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Göreleye yapılması planlanan Katı Atık Bertaraf Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER