Görme engelli genç kızın sınav başarısı

Görme engelli genç kızın sınav başarısı -Esenlerde yaşayan Pelin Tekin, ÖMSS puanına göre ilk tercihi Esenler Belediyesine yerleşti


İSTANBUL (A.A) - Esenlerde yaşayan 22 yaşındaki görme engelli Pelin Tekin, Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) puanına göre ilk tercihi Esenler Belediyesine yerleşti.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından ücretsiz sunulan ÖMSS hazırlık kursu ile rehberlik hizmetlerinden yararlanan Tekin, sınavdan aldığı yüksek puan doğrultusunda ilk tercihine Esenler Belediyesini yazdı.
     ÖMSS puanına göre ilk tercihine yerleşmeye hak kazanan Tekin, ailesinin de gurur kaynağı oldu.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Tekin, ÖMSSyi kazanmak için çok çalıştığını belirterek, sınava hazırlık sürecinde sağlık problemleri nedeniyle sürekli doktorlara gittiğini ve tedavi gördüğünü kaydetti.
     Tekin, yaşadığı sıkıntılara rağmen hedefine ulaşabilmek için yılmadan çalıştığını aktararak, ilk tercihine yerleştiği için çok mutlu olduğunu ifade etti.
     Pelin Tekin, ÖMSSye hazırlanan engellilere çok çalışmayı tavsiye etti.
     Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ziyaret eden Tekin, sınav sürecinde verilen destek ve sağlanan ücretsiz hazırlık kursu için teşekkür etti.
     Belediye Başkanı Göksu da Tekini tebrik ederek, başarılar diledi.
    
     Muhabir: Ziya Altunbaş
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Görme engelli genç kızın sınav başarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER