Göynükü Seyyah Projesi kapsamında 350 öğrenci

Göynükü Seyyah Projesi kapsamında 350 öğrenci ziyaret etti


BOLU (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlik hizmetleri arasında yer alan Seyyah Projesi kapsamında Göynükü 350 öğrenci ziyaret etti.
     Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlik hizmetleri arasında yer alan Seyyah Projesi ile Göynüke gelen 350 öğrenci, Akşemseddin Hazretleri Türbesi, Zafer Kulesi ve konaklar ziyaret etti.
     Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlere yönelik projelerinde Göynüke yer vermesinin kendilerini gururlandırdığını söyledi. Türkiyenin dört bir yanından gelen gençlere Göynükü anlatmak öncelikli görevlerinden olduğunu belirten Kazan, Göynük, sahip olduğu manevi ve tarihi değerlerin gelecek nesillere aktarılması gerektiğini, bütün çalışmalarının asıl amacının bu olduğunu söyledi.
     Tarihi, manevi, mimari ve doğal güzelliklerin içinde bulunduğu birçok değere sahip olduklarını anlatan Kazan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Özellikle Akşemseddin Hazretlerinin tarihimizdeki ve Anadolu aydınlanmasındaki yerini gelecek nesillere anlatmak için her fırsatı değerlendiriyoruz. İlçemizi ziyaret eden her gruba, bir rehber tahsis ediyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın öncülüğünde düzenli olarak gelen genç arkadaşlarımıza da bu anlamda rehberlik hizmetleri sağlıyoruz. Gençlerimiz Akşemseddin Hazretlerinin türbesini ziyaret ederken, rehber arkadaşlarımız, hayatı ve maneviyatı hakkında bilgiler veriyor.
     Şu anda Ankaranın en büyük alışveriş merkezlerinde ve Kızılay metro alt geçidinde Göynük fotoğraflarının olması, Göynükün sahip olduğu bu eşsiz tarihi ve görsel güzelliklerden kaynaklanıyor. Fotoğraf kareleri ile yetinmeyip, bu güzellikleri yerinde görmek isteyen gençlerimize ve ailelerine Göynükümüzü anlatmaktan her zaman büyük mutluluk duyacağız.
    
     Muhabir: Emin Gürbüz
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Göynükü Seyyah Projesi kapsamında 350 öğrenci Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER