Göynük Belediye Başkanı Kazan:

Göynük Belediye Başkanı Kazan: Göynükte Bizans kalıntılarından Osmanlı Hamamına kadar birçok medeniyetin izlerini görebilirsiniz


BOLU (A.A) - Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, Göynükte Bizans kalıntılarından Osmanlı Hamamına kadar birçok medeniyetin izlerini görebilirsiniz dedi.
     Kazan, AA muhabirine, Osmanlı mimarisinin özgünlüğünün korunduğu nadir yerleşim yerlerinden olan Bolunun Göynük ilçesinde Muhteşem Yüzyıl dizisinin heyecanının sardığını, dizinin bazı bölümlerinin ilçede çekildiğini ifade etti.
     İlçede bir çok dizinin çekimlerinin yapıldığını belirten Kazan, ilçenin tamamının film platosu haline geldiğini kaydetti.
     Kazan, ilçede ilk çekilen sinema filminin 1997 yılında Ömer Kavurun yönettiği Akrebin Yolculuğu olduğunu belirterek, filmin baş rollerini Tuncel Kurtiz, Mehmet Aslantuğ ve Şahika Tekandın paylaştığını söyledi.
     İlçelerinin güncel filmlerin yanında tarihi dokusu dolayısıyla dönem filmleri için de doğal bir plato niteliğinde olduğunu ifade eden Kazan, şunları kaydetti:
     Tarihi Kentler Birliği üyesi olan ilçemiz, otantik dokusunu korumayı başarmış birkaç yerden biri. Göynükte Bizans kalıntılarından Osmanlı Hamamına kadar birçok medeniyetin izlerini görebilirsiniz. Bu özelliğiyle de dönem filmi çekimlerine oldukça uygun. Bunun farkına varan birçok yapımcı ilçemizde mekan araştırması yapmaya başladı. Muhteşem Yüzyıl dizinin bir bölümünün de Göynükte çekilmesi için dizi ekibiyle görüşmelerimiz oldu. Geldiler beğendiler dizinin bazı bölümleri çekimine başladılar.
     Kazan, Akşemseddin diyarının tarihe ışık tutmasıyla, gelecekte film yapımcılarının özellikle arayacakları bir Osmanlı kasabasının Göynükün olacağını, Tozlu Yollar dizi çekimi de Göynükte gerçekleştirildiğini ifade etti.
    
     Muhabir: İlhami Çetin / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Göynük Belediye Başkanı Kazan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER