Gülizar anadan çözüm sürecine tam destek

Gülizar anadan çözüm sürecine tam destek -Oğlunu, kardeşini ve amcasının oğlunu terörle mücadelede şehit veren Gülizar Sualp, çözüm süreciyle ilgili herkesin elinden geleni yapması gerektiğine işaret etti -Artık analar ağlamasın


KONYA (A.A) - Metin Bolat - Oğlunu, kardeşini ve amcasının oğlunu terörle mücadelede şehit veren Gülizar Sualp, çözüm süreciyle ilgili herkesin elinden geleni yapması gerektiğini söyledi.
     Konyada yaşayan Gülizar Sualpin (60) 1994 yılında Şırnakta amcasının oğlu Adnan Demir, bir yıl sonra da yine Şırnakta kardeşi Numan Demir şehit oldu.
     Gülizar ana, ayrıldığı eşinden olan en küçük oğlu Orçun Yaldırın 2006 yılında Siirtin Eruh ilçesinde güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK üyeleri arasında çıkan çatışmada şehit olmasıyla aynı acıyı üçüncü kez yaşadı.
    
     -Artık acılar dinsin-
    
     Her zaman şehit anası ve yakını olmaktan gurur duyduğunu vurgulayan Sualp, AA muhabirine, her şehit haberinde aynı acıyı yaşadığını ifade etti.
     Artık acıların dinmesi gerektiğinin altını çizen Sualp, her zaman Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın diyerek dua ettiğini dile getirdi.
     Sualp, terörün bir an önce bitirilmesinin kendisini çok mutlu edeceğini belirterek, şunları kaydetti:
     Çözüm süreciyle ilgili herkes gereken desteği vermeli. Artık analar ağlamasın. Vatan toprağı üzerinde yaşayan herkes kardeş. Terörü bitirsinler, ben başka bir şey istemiyorum. Biz ağladık başkaları ağlamasın. Herkes atılan adımları dikkatle takip ediyor. Torunlarımı yine davul zurnayla askere göndereceğim.
     Gülizar Sualpin oğlu Mehmet Sualp ise kendilerinin de sürece destek verdiğini bildirdi.
     Devlet büyüklerinin çözüm süreciyle ilgili attığı adımları takip ettiklerini aktaran Sualp, Bir an önce yanan ateşin sönmesi için biz de elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız dedi.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Gülizar anadan çözüm sürecine tam destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER