Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Rizede:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Rizede: -Organik üretim en hassasiyet gösterdiğimiz alanlardan biri. Bu anlamda bal pazarlamasıyla alakalı yanıltıcı reklamlara müdahale ettik


RİZE (A.A) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, organik üretimin en hassasiyet gösterdikleri alanlardan biri olduğunu, bu anlamda bal pazarlamasıyla alakalı yanıltıcı reklamlara müdahale ettiklerini söyledi.
     Bakan Yazıcı, Rize Valisi Nurullah Çakır, AK Parti Milletvekili Hasan Karal ve Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile il merkezindeki Değirmenderede yürütülen dere ıslah çalışmalarını inceledi.
     Daha sonra Müftü Yusuf Karali Diyanet Eğitim Merkezinde düzenlenen Arıcılık Çalıştayına katılan Bakan Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, insanın ürettiğini ve insanın tükettiğini, beşer olarak bütün faaliyetlerin üretmek, pazarlamak ve tüketmek olduğunu ifade ederek, Nereden bakarsanız bakın, sonuçta her şey insan için. İnsanımız değişik alanlarda, farklı üretimleri gerçekleştiriyor. Tabiatta var olan, görünen ve görünmeyen materyalleri toplamak suretiyle ürün elde ediyor. Bunu nitelikli hale getirerek pazarlamasını yapıyor. Hedef kitle hep insan, üreten de, tüketen de dedi.
     Arıcılık ve balın çok farklı olduğunu dile getiren Bakan Yazıcı, şöyle devam etti:
     Tabiatta yetişip doğallığına müdahale ettiğiniz zaman özelliğini kaybediyor. Balın içerisinde olmaması gereken materyallerle arıyı kandırmaya çalışırsanız veya elde ettikten sonra başka kimyasallar katmak suretiyle onun dönüşümünü başkalaştırırsanız, o ürünü bozmuş olursunuz. Dünya çok hızlı ve çok çeşitli alanlarda üretim yapıyor ve bunların pazarlanması için sürdürülen rekabet de etkin bir biçimde devam ediyor. İnsanlık giderek organik ürüne doğru yöneliyor. İnsanlık organik ürün peşinde.
     Çocukluğunun Rizede geçtiğini anlatan Bakan Yazıcı, Köy yumurtasını beğenmez, çarşıdan alınan yumurtayı yerdik. Tam buğday ekmeği yemez, çarşıda yapılan beyaz ekmeği yerdik. Sayın Başbakanımızın talimatıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı öncülüğünde beyaz ekmeğe karşı da bir kampanya başlattık. İsrafa son, bir taraftan da tam buğdayı sofralarımızın temel ürünü haline getirme çalışmalarımız devam ediyor dedi.
     Bakan Yazıcı, organik üretimin en hassasiyet gösterdikleri alanlardan biri olduğunu vurgulayarak, Bu anlamda bal pazarlamasıyla alakalı yanıltıcı reklamlara müdahale ettik. Reklam kurulumuz aldatıcı, yanıltıcı reklamlara müdahale eder ve yaptırımlar uygular. Bizim o müdahalemizin ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız da kanunun verdiği yetki çerçevesinde o alanlarda kamu gücünü kullanmaya devam edecek. Bu konuda son derece hassasiyetimiz var. Bu alandaki yaptırımları sonuç alıcı, caydırıcı etkinliğe kavuşturmamız gerektiğini düşünüyorum. İnşallah o çalışmaları hep birlikte göreceğiz diye konuştu.
     Çalıştayın ardından Bakan Yazıcıya bayat ekmeklerden yapılan pasta ve börek ikram edildi. Bakan Yazıcı, daha sonra Ömer Hallaç İşitme Engelliler Okulunun yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Rizede: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER