Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Rizede:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Rizede: -Çay ürününün bölgemiz ve ülkemiz açısından stratejik öneme haiz olduğu yönünde taşıdığımız hassasiyeti hiç kimse kötüye kullanmasın -Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü ve 2023 hed


RİZE (A.A) - Zafer Sel - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Çay ürününün bölgemiz ve ülkemiz açısından stratejik öneme haiz olduğu yönünde taşıdığımız hassasiyeti hiç kimse kötüye kullanmasın dedi.
     Bakan Yazıcı, Rize Valiliğinden İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığına atanan Seyfullah Hacımüftüoğlu ile geldiği Valilikte, basına kapalı olarak gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına katıldı.
     Daha sonra ÇAYKUR Genel Müdürlüğüne giderek, Helal Gıda ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belge törenine katılan Bakan Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, Türk Standartları Enstitüsünün çok özenle çalışan bir kurum olduğunu belirterek, Böyle bir kurumun değerlendirmeleri sonucu belge almaya hak kazanan ÇAYKURu tebrik ediyorum diye konuştu.
     Dünyada ürün güvenliği açısından bakıldığında hem standardın hem de tüketici haklarının çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Yazıcı, şöyle devam etti:
     Gıda güvenliği dediğimizde üretim, sevkıyat, pazarlama, ambalajlama, tüketiciye erişinceye kadar bütün halkaların eksiksiz olarak yapılması akla geliyor. Helal gıda ilk söylendiğinde eleştirenler olmuştu. Ama ticaretin niteliklerini çerçevelendirip de bu kavramları kullanamazsınız demeye hiçbirimizin hakkı yok. Böyle bir lüksümüz de yok. Biz ürünümüzü pazarlayacağız. Nereye pazarlayacağız- Nerede pazar bulursak orada pazarlayacağız. Müslüman ülkelere de diğer ülkelere de pazarlayacağız. Muhatabımız ne istiyorsa onu gerçekleştirmeliyiz. Türk çayının helal gıda sertifikası alması bu anlamda çok önemli.
     Türk çayına hükümetleri döneminde çok büyük hassasiyet gösterdiklerini ifade eden Yazıcı, şunları söyledi:
     Çay ürününün bölgemiz ve ülkemiz açısından stratejik öneme haiz olduğu yönünde taşıdığımız hassasiyeti hiç kimse kötüye kullanmasın. Hiç kimse fırtına kopartmasın. Çay alımlarına ilişkin belirlenmiş ölçümleri azami hassasiyet içerisinde uyguluyoruz. Olmayan şeyleri olmuş gibi söylemek suretiyle kurumun imajını zedelemeye hiç kimsenin gücü yetmez. Böyle bir hakkı da hukuku da yok. ÇAYKURa yüklediğimiz misyon ve yöneticilerinin sergilediği uygulamaları çok yakinen takip edelim. Yanlış bir şey olursa bunu, usulüne uygun gerekli mercilere iletelim. Ama bunun dışında olmayan şeyleri olmuş gibi algılayarak, bunu hiç yakışık olmayan eylem şekline dönüştürmek hiç kimseye bir yarar sağlamaz.
     Bakan Yazıcı, Türk çayının marka haline getirilmesi gerektiğini de kaydederek, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü ve 2023 hedeflerine doğru giderken en az 10 ürünün markalaşması gerekiyor. Bunlardan bir tanesi Türk çayı olabilir. Bugün bu sertifikaların alınması, markalaşmaya giden yolda atılan bir adımdır dedi.
     Bakan Yazıcı, konuşmaların ardından ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğluna Helal Gıda ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgesini teslim etti.
     (ZAF-AK-MK)
<< Önceki Haber Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Rizede: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER