Gümüşhacıköyde Kütüphane Haftası kutlandı

Gümüşhacıköyde Kütüphane Haftası kutlandı


AMASYA (A.A) - Gümüşhacıköy ilçesinde Kütüphaneler Haftası kutlandı.
     Gümüşhacıköy Halk Kütüphanesi toplantı salonunda düzenlenen programda 49. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ve kütüphaneden en çok kitap alan öğrencilere ödülleri verildi.
     Gümüşhacıköy Halk Kütüphanesi Müdür Velili Mehmet Gönder yaptığı konuşmada, halkın kütüphaneleri yakından tanımaları ve kütüphanelerden daha çok yararlanmalarını teşvik etmek, Türk toplumunun bilgi, kültür ve okuma düzeyini yükseltmek, kitap sevgisini halka ve öğrencilere kazandırmak amacıyla 1964 yılından beri Kütüphaneler Haftasının kutlandığını söyledi.
     Bilgi toplumunda, bilginin toplanması, işlenmesi, düzenlenmesi, kullanıcıya sunulması ve paylaşılmasında görevli olan kütüphanelerin kullanıcılarına istedikleri bilgiyi doğru ve en kısa sürede verebilmek için çağın gereksinimlerini karşılayacak çeşitli ve zengin koleksiyonlar ile donatıldığını kaydeden Gönder, Kütüphanelerimiz bulundukları yörenin sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlayan, geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitim ve okuma düzeyini yükselten seçkin kuruluşlardır dedi.
     Öğrencilerin hazırladıkları gösterilerin ardından Halk Kütüphanesi sergisi gezilerek katılımcılara ikramda bulunuldu.
     Programa Kaymakam Serdar Kartal, Garnizon Komutanı Özgür Çelik, Belediye Başkanı Mustafa Saatcı, kurum müdürleri ve öğrenciler Katıldı.
    
     Muhabir: Murat Demirci
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Gümüşhacıköyde Kütüphane Haftası kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER