Gümüşhane Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü

Gümüşhane Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Irkın: Fındıkta yapılan çalışmalar, yüksek verim ve randıman için zamanında hasadın önemli olduğunu gösteriyor


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, fındıkta yapılan çalışmaların, yüksek verim ve randıman için zamanında hasadın önemli olduğunu gösterdiğini söyledi.
     Irkın, beraberindeki Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Vedat Aydoğan, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Uğur Ertop, Kürtün Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Ünlü ile birlikte Kürtün ilçesine bağlı Günyüzü köyündeki fındık bahçelerinde incelemelerde bulundu.
     Entegre Mücadele Projesi kapsamındaki fındık bahçelerindeki rekolte durumu, hastalık ve zararlı kontrolü gibi konuları incelediklerini ifade eden Irkın, şunları söyledi:
     Fındıkta yapılan çalışmalar, yüksek verim ve randıman için zamanında hasadın önemli olduğunu gösteriyor. Bu yıl rekolteyi 603 ton olarak tahmin ettik. Hasat anından önceki durumu yeniden inceledik. Çotanak sayımının yapıldığı haziran ayı sonrası kuraklık ve dolu gibi nedenlerle rekolte kaybı olmadığı gözlemledik. İnceleme yapılan alanlarda hastalık ve zararlı açısından sorun yok.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Gümüşhane Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER