Gümüşhane Valisi Mayda:

Gümüşhane Valisi Mayda: Belli konularda Gümüşhane olarak marka olmak istiyoruz


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Valisi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Dönem Başkanı Yusuf Mayda, belli konularda Gümüşhane olarak marka olmak istediklerini söyledi.
     Vali Mayda, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın ve Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı İsmail Akçay ile Organize Sanayi Bölgesi ve Bağlarbaşı Mahallesinde DOKA desteği alan pestil fabrikalarını gezdi. Vali Mayda, gazetecilere yaptığı açıklamada, tesiste vakumlu sistem ile paketleme yapan makinenin DOKA desteği ile alındığını belirtti.
     Gümüşhane olarak marka olmak istediklerini ifade eden Vali Mayda, Belli konularda Gümüşhane olarak marka olmak istiyoruz. Marka ürünlerimizden birisi de pestil ve kömedir. Güzel ve lezzetli üretiyoruz. Bunun pazarlaması da çok önem arz ediyor dedi.
     Devletin üreticiye desteklerini sunduğunu kaydeden Vali Mayda, Önemli olan bu destekleri bir araya getirip örnek bir kuruluşu ortaya çıkarmak ve ekonomiye katkıda bulunmak. Artık her alanda yenilik gerek. Ar-Ge çalışmalarının geliştirilmesi önemli. Güzel ürünler üretiyoruz, ancak bu ürünlerin hem dayanıklı olması hem de iyi pazarlanması söz konusu. Vakumlu sistem bu açıdan önem arz ediyor. İnşallah diğer firmalarımız da bu yönüyle bir çalışma içerisine girer. Firmalarımız hep ileriyi düşünsün. Kapasite artırımı yapmak ve mutlak suretle ihracata yönelmemiz önem arz ediyor. Bu ikili bir gelişimi de sağlayacak diye konuştu.
     Vali Mayda, Gümüşhanenin teşvikte 5. bölge olduğunu belirterek, Bölgemiz yatırımlar açısından 5. bölge ama organize sanayi bölgesi olduğu takdirde 6. bölge statüsünde işlem görüyor. Hem vergiler, açısından hem sigorta mevzuatı açısından çok avantajlı yatırım yapma imkanı var. OSBde biz arsayı ücretsiz olarak tahsis ediyoruz. Bu şekilde yine devletin ilave destekleri söz konusu oluyor. Ben yatırımcıları ilimize yatırıma davet ediyorum dedi.
     DOKA Genel Sekreteri Kaldırım da DOKA olarak yeniliklere önem verdiklerini ifade ederek, Tarıma dayalı geçen yıl açtığımız proje başlığı kapsamında ilgili firmanın bize yaptığı başvuruda bizim için önemli olan sektöre yenilik getirmesiydi. Şimdiye kadar raf ömrü kısa olan ürünlerin raf ömrünü uzatarak belki gelecekte de ihraç ürünü olarak ihraç edilmesini sağlayacak. Pestil ve köme sektörü Gümüşhanede çok önemli. Buradan dünyaya açılan bir marka çıkabilir diye konuştu.
     Gümüşhane TSO Başkanı Akçay ise pestil ve kömenin modern tesislerde üretilmesinin kendilerini mutlu ettiğini kaydederek, Hakikaten merkezi hükümetlerin, sürekli bizim teşvik taleplerimize kulak vererek göstermiş oldukları duyarlılığa teşekkür ederiz. Verilen destekler sonucu gerçekten örnek teşkil edecek bir işletmenin Gümüşhanede faaliyete geçmesi sağlanmıştır. Bu destekler için hükümete teşekkür ediyorum. Bu tür destekler sayesinde az gelişmişlikten kurtulabiliriz dedi.
    
     Muhabir: Osman Yetim
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Gümüşhane Valisi Mayda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER