Gündoğdu beldesinin Rizeye bağlanması

Gündoğdu beldesinin Rizeye bağlanması -Gündoğdu Belde Belediye Başkanı Yıldız: Çalışmalarımız gelecek seçime kadar devam edecek


RİZE (A.A) - Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız, çalışmalarının gelecek seçime kadar devam edeceğini söyledi.
     Yıldız, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneğinde yaptığı açıklamada, belediyenin kapanma davasından dolayı üzüntü içinde olduklarını belirtti.
     Belediye Kanununun 11. maddesine göre Rize Belediye Meclisinin almış olduğu bir karara dair evrakların, Valilik nezdinde kurulan komisyon ile İçişleri Bakanlığına, oradan da Danıştay 1. Dairesine götürüldüğünü ifade eden Yıldız, Danıştay 1. Dairesinin vermiş olduğu olumlu görüş sonucu üçlü kararnameyle beraber Resmi Gazetede yayımlanmak suretiyle Gündoğdu Belediyesinin tüzel kişiliği kaldırıldı dedi.
     Danıştayın verdiği kararın hatalı olduğunu savunan Yıldız, kararı bir üst mahkemenin düzelteceğine inandığını söyledi.
     Yıldız, Danıştay 1. Dairesinin evrak üzerinden çalıştığını kaydederek, Danıştay bir görüş dairesidir, o görüş dairesi bizim haklı olduğumuz konuda aleyhimize bir karar verdi. Biz dersimize çok iyi çalışıp elimizde olan belge ve bilgiyi düzenledikten sonra Danıştay 8. Dairesine müracaatımızı yapacağız ve kararı bekleyeceğiz diye konuştu.
     Fiiliyatta bitmiş bir belediye olmadıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Çalışmalarımız gelecek seçime kadar devam edecek. Belediyemiz hizmetlerine ara vermeden devam edecek. Belediyemizin 11. maddeye muhatap tutulmasını haksızlık olarak görüyorum. Çünkü 11. maddenin hükmü şu; belde belediyesi maaş veremiyor, hizmet noktasında gerilerde kalıyorsa ve İller Bankasından para gelmedikten sonra çivi çakması bile mümkün değil ise o beldeyi kurtarmak için konulmuş bir maddedir. Fakat bizim belediyemiz dışarıdan kaynak gelmeden, kendi öz kaynaklarıyla bütün hizmetlerini karşılayacak konumdadır. Böyle güçlü olan bir belediyenin tüzel kişiliği kaldırılarak merkeze bağlanması belediye meclisimizi, muhtarlarımızı ve halkımızı üzmüştür.
     Yıldız, Gündoğdu Belediyesinin merkeze bağlanması durumunda en az on sene geriye gideceğine inandığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Serhat Çağdaş
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Gündoğdu beldesinin Rizeye bağlanması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER