Güneşin, Cilt Kanseri üzerindeki etkileri

Güneşin, Cilt Kanseri üzerindeki etkileri -İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Gül : Yaz aylarında güneşlenmenin ve bronzlaşmanın cilt kanseri riskini arttırıyor


SAMSUN (A.A) - İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Mustafa Kemal Gül, yaz aylarında güneşlenmenin ve bronzlaşmanın cilt kanseri riskini arttırdığını söyledi.
     Medical Park Samsun Hastanesi İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Gül, Güneşle birlikte cildimize temas eden ve göz ile göremediğimiz ultraviyole ışınları, bir yandan cildin çillenmesine, lekelenmesine, erken yaşlanıp çizgilenme ve kırışmasına yol açmakta diğer yandan da çeşitli cilt kanserlerinin oluşmasını tetiklemektedir. Güneş ışınlarına maruz kalan ciltteki elastin lifleri zarar görür ve bu tahribat sonucunda cildin elastikiyeti bozulur, cilt sarkar ve darbelere, gerilmelere karşı mukavemetini büyük ölçüde kaybeder. İnsanlar bunun doğal bir yaşlanma süreci olduğunu zanneder. Oysaki yeterli korunma önlemlerini almadan güneşlenmeyi bir alışkanlık haline getiren ve tekrarlayan güneş yanıkları hikayesi olan 30 yaşındaki bir kadının cildi 40 yaşındaki normal bir kadından daha fazla yaşlanır dedi.
     Dünyada birçok kanserin görülme sıklığı giderek azalma eğilimi göstermesine rağmen, cilt kanserlerinin görülme sıklığında artışının devam ettiğini belirten Gül, Tüm kanserlerin içinde en sık görülen kanser cilt kanseridir. Esmer ve koyu tenli insanlar zararlı güneş ışınlarına karşı daha dirençlidir ve cilt kanseri bu kişilerde daha az görülür dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Çavuş
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Güneşin, Cilt Kanseri üzerindeki etkileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER