Güney Koreli 15 turizm yazarı ve

Güney Koreli 15 turizm yazarı ve tur operatörü Vali Saranı ziyaret etti


MALATYA (A.A) - Malatya Valiliğinin daveti üzerine tarihi ve turistik mekanları gezmek üzere kente gelen Güney Koreli 15 turizm yazarı ve tur operatörü, Malatya Valisi Ulvi Saranı ziyaret etti.
     Saran, ziyarette, Türkiyenin turizmde gelişen bir ülke olduğunu söyledi. Tarih, doğa ve deniz turizmi açısından önemli fırsatlar sunan Türkiyeye turistlerin daha çok sahiller için geldiğini ifade eden Saran, buna karşılık Anadoluda, özellikle ülkenin doğusunda yer alan illerde turizm açısından dikkat çekici unsurlar bulunduğunu kaydetti.
     Malatyanın da turizmin pek çok boyutu açısından zengin unsurları bünyesinde barındırdığını belirten Saran, tarihin hemen hemen her döneminden çeşitli eserler ve kalıntıların bulunduğunu söyledi.
     Kanyonları, vadileri, dağları, Karakaya Baraj Gölü gibi mekanlarıyla Malatyanın turistlerin merak ve heyecanla izleyeceği pek çok yeri bulunduğunu anlatan Saran, amaçlarının Malatya ve çevresinden hareketle Türkiyede turizm hareketinin deniz, kum ve güneşin dışında da var olduğunu göstermek olduğunu vurguladı. Saran, Türkiyeyi Güney Koreye de tanıtmak istediklerini bildirdi.
     Turizm yazarları ve tur operatörleri de ülkelerine döndüklerinde Malatyanın turizm açısından kotasının gelişmesi için turizm elçileri olmaya çalışacaklarını, Malatyaya bu vesileyle daha çok turist gelirse çok mutlu olacaklarını belirtti.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Güney Koreli 15 turizm yazarı ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER